Retrogradni Merkur: Bodite kar se da potrpežljivi!

Od 5. do 28. marca se Merkur giba retrogradno v znamenju ribi. Zelo verjetno je, da v tem obdobju kar mislimo, vidimo ali si razlgamo - ni skladno z resnico oz. stvarnostjo. 

Retrogradni Merkur: Bodite kar se da potrpežljivi! (foto: profimedia) profimedia
11. 3. 2019

Retrogradni Merkur ima v tem občutljivem in introspektivnem znamenju svoje prednosti in slabosti oz. temne in svetle strani, od nas pa je odvisno, katero pot bomo izbrali. 

Vsekakor smo lahko trenutno zaradi tega planeta malce bolj prestrašeni, izgubljeni, raztreseni, hitro pozabljamo... Lahko tudi nekaj hitro uničimo, pokvarimo, izgubimo. Če kupimo nek nov predmet, se ta lahko hitro pokvari. 

Običajno je, da se v tem obdobju srečujemo z zamudami in zastoji. Ne dobimo informacij pravi čas. Ljudje ne vračajo klicev. Ne dobimo potrebnih odobritev. Stvari niso izrečene do konca, radi preračunavamo. Na splošno se ne znajdemo dobro v času in prostoru. 

Pomembno je, da v tem obdobju negujemo potrpežljivost in svoj notranji mir. Naj vas zastoji, zapleti in neprijetne situacije ne vržejo takoj iz tira. Ne bodite nervozni. Bodite kar se da mirni. 

Občutljivost je sicer večja, prav tako tudi bežanje od težav, ki nam zvesto sledijo. 

Kot že veste, to ni najboljši čas za sklepanje poslov, potovanja, spremembe službe, nakupovanje vrednih predmetov... Okoliščine se zelo hitro spreminjajo. 

Bolj se počutimo zaspano, utrujeno, nemotivirano... Več časa zapravimo za stvari, katere bi sicer opravili z lahkotnostjo. Stvari se namreč zlahka zakomplicirajo. 

Nekatere stvari nas tudi zelo zabolijo. Prisluhnite in pomagajte tistim, ki gredo trenutno skozi bolečino in potrebujejo vašo prisotnost. Če ste to vi, si vzamite več časa zase. 

To je odličen čas za introspekcijo. Poskušajte ugotoviti, v katere vzorce razmišljanja in obnašanja ste ujeti, katere stalno ponavljate in vam podzavestno škodujejo ter povzročajo bolečino. 

Lahko se zgodijo tudi zanimiva "naključja" - javijo se osebe, ki jih dolgo nismo videli ali najdemo izgubljeni predmet. Nekatere situacije lahko vidimo v novi luči. Morda boste rešili nek problem, ki ga skušate rešiti že dolgo časa. 

Sanje so lahko zelo intenzivne in bogate. 

Meditacija v tem obdobju je nujno potrebna za umiritev uma in krepitev intuicije. 

Bodite ustvarjalni, delajte, kar vas osrečuje. Uživajte v branju, glasbi in plesu. Bodite hvaležni za to, kar imate. Predvsem pa bodite bolj potrpežljivi, ko naletite na prepreko. 

Poskušajte videti, kaj vam v življenju prinaša nemir. Razmišljajte o tem, kako to izboljšati ali preprečiti. 

Tokratni retrogradni Merkur še posebej vpliva na: device, strelce, dvojčke in ribe. 

Njegove najbolj pomembne lekcije pa bodo prišle na dan najkasneje do 17. marca. 

Povzeto po: Julijana Oremović, julijanaoremovic.com

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri