Preživeti kot kaktusi v megli

Na ameriški obali raste na puščavskem območju posebna vrsta kaktusov. Nikoli ne dežuje, a kljub temu najdemo tam ptice. Ta kraj nas uči, kako ostati živi kljub vsemu.

4. 2. 2016

Edina vlaga, s katero razpolaga to območje, je megla. In od te megle živijo vsi: kaktusi lovijo meglo z dolgimi iglami in kaplje počasi drsijo navzdol, do korenin. Korenine pijejo in pošiljajo vodo v telo teh ogromnih kaktusov, ki lahko hranijo do sto litrov vode za svoje potrebe in za živa bitja okrog sebe. Ptice pa se ustavljajo in lovijo kapljice na iglah ter se tako vsak dan odžejajo. Vse živi od ... megle in zraka.

V našem življenju se včasih zdi, da živimo v puščavi in da nimamo sredstev za ustvarjanje ljubezenske radosti. Da ni ničesar, da nimamo kje piti ... Ozrimo se okrog sebe, ker tudi nad nas vsak dan priplove materinska megla. Ob nas lebdi oblak živih kapljic, da lahko odžejamo dušo in telo.

Lahko cvetimo v puščavi kot veličastni kaktusi s tihomorske obale.

Lahko prikličemo ptice, če pustimo, da posedejo po naših iglah. Ugotovili bomo, da se našega največjega trna ne bojijo, ampak ga znajo poljubiti in nas zaužiti brez bolečine.

Alenka Rebula

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri