Odnosi: Vse težave se začnejo z nerazumevanjem (in nesprejemanjem) sebe

Ljubezen je čustvo, ki nastane v posamezniku in se lahko deli. A moč pridobiva ob deljenju le tedaj, ko je ljubezen osvojila tebe. Dokler je ne živiš zase, je ne deliš s seboj, te ne more nagrajevati, ko jo deliš z drugimi.

Odnosi: Vse težave se začnejo z nerazumevanjem (in nesprejemanjem) sebe (foto: unsplash) unsplash
5. 1. 2019

Sledi kanalizirano sporočilo: 

»Pomembno je, da z vami delimo misli o odnosih. Vprašamo vas: Ali ste budni v odnosu s seboj? Zadovoljujete osebne potrebe? Skrbite za svoje zadovoljstvo? Ste srečni v odnosu do sebe?

Vse težave, resnično vse, se začnejo z nerazumevanjem (in posledično nesprejemanjem) sebe. Kako razumeti svet drugega, če ne razumete svojega sveta? Kako napredovati v življenjskih okoliščinah, če krepite neodobravanje, nerazumevanje in nesprejemanje drugega in sebe?

Povabimo vas, da si postavite naslednja vprašanja vsakokrat, ko se v kakršnem koli odnosu ne počutite dobro:

- Česa si v tem odnosu želim zase?

- Zakaj si tega ne dovolim zase?

- Kaj me v resnici (ne)zadovoljuje?

Ko si boste odgovorili na zgornja vprašanja, boste ugotovili, da je ključ vseh slabih občutkov nerazumevanje tega, česar si v odnosu želite!

Povemo vam, zakaj se v odnosih z drugimi počutite slabo:

- Ker niste v odnosu postavljeni v mesto sedanjosti (temveč še vedno obujate pretekle situacije).

- Ker odnos že dolgo zavračate, pa si še vedno ponujate enako mesto (sprejmite, da se odnos spreminja, ko se spreminjate vi, zato ga prilagajajte).

- Ker v odnosu nimate prostora za izražanje (To si določate sami! Izberite si moč in se izrazite.).

- Ker odnos primerjate s svojimi pričakovanji (vsako pričakovanje je edninsko, medtem ko je odnos dvojina).

- Ker verjamete, da vas odnos z drugim krepi, vam daje varnost in zadovoljuje vaše potrebe (To ni resnica: krepite se sami, ko ste del odnosa, zaradi sebe in zaradi tega ker v njem sami zadovoljujete svoje potrebe).

- Ker odnos razumete enako močno sodelovanje dveh oseb (Vsak odnos se začne pri posamezniku in se šele nato nadaljuje izven osebnega prostora. Dokler tega ne razumete, ste v odnosih nemočni.).

Zakaj je pomembno razumeti sebe v odnosu do življenja? Ker dokler ne boste razumeli svojih prepričanj, po katerih živite, ne boste sposobni razvijati svoje zavesti dlje, kar ta čas zahteva.

Ljubezen je čustvo, ki nastane v posamezniku in se lahko deli. A moč pridobiva ob deljenju le tedaj, ko je ljubezen osvojila tebe, otrok. Dokler je ne živiš zase, je ne deliš s seboj, te ne more nagrajevati, ko jo deliš z drugimi.

Spodbujaj razumevanje v svojih odnosih! Predvsem v odnosu do sebe, pa se prebudiš in zavest te bo podprla!

Radi te imamo! Čas je, da se intenzivno povežeš s seboj!«

Angeli

Sporočilo je kanalizirala Tjaša Dorelay, Angelski dotik

Poglejte si še: 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri