Naše sanje se bodo uresničile, ko prenehamo biti nepotrpežljivi

Morgan Freeman je nekoč dejal: "Če bi bil tako uspešen prej v življenju, bi verjetno v tem uspehu izgorel."

Naše sanje se bodo uresničile, ko prenehamo biti nepotrpežljivi (foto: profimedia) profimedia
1. 1. 2018

Vse v življenju ima svoj čas. Vse pride, ko smo pripravljeni in nič prej. Težava je v tem, da tega ne moremo sprejeti ali biti dovolj potrpežljivi. Ker bi naš um rad vse takoj, tukaj in zdaj. 

A vsaka prepreka na poti do cilja ima globlji razlog. Kolikokrat bi si želeli, da bi stvari šle hitreje: da bi hitreje zaključili študij, dobro vzgojili otroke, napredovali v poslu, imeli kvalitetne odnose... A realnost je polna konfliktov in porazov. 

Ko dajemo vse od sebe, ugotovimo, da hitrost darov ni vedno odvisna od našega truda. Življenja se pač ne da prehiteti. Stopicamo korak za korakom. Če bi naredili vse v enem dnevu, bi se vendar razpočili! 

Življenje teče po svoji logiki, zakonih in načelih. Od nas pa zahteva predvsem čuječnost in spremembo vsakega delčka naše biti. Ne moremo postati novi ljudje ali pričakovati darov, če smo v starih vzorcih in načinih delovanja ter se bojimo spremembe. 

Naše sanje bodo zaživele takrat, ko prenehamo biti nepotrpežljivi, ko sprejmemo življenjski plan (in urnik) ter se zavedamo, da na nekatere stvari enostavno še nismo pripravljeni ter je potrebno še marsikaj prej postoriti - na sebi. 

Prirejeno po: Mario Žuvela, atma.hr

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri