Marjan Ogorevc: Ključ do blagostanja in zdravja je odpuščanje

To poudarja bioterapevt Marjan Ogorevc na vseh delavnicah, predavanjih in na vseh terapijah: vzpostavi si axismundi, sveto os sveta, da si povezan navzgor in navzdol.

15. 12. 2015

"To je pogoj za vse, da ti energijo, ravnovesje, občutek, da si tukaj in zdaj. Zlahka razložim tudi vernim: ... 'tako v nebesih kot na zemlji'. Tako kot je zgoraj, tako je spodaj. Ko župniki preberejo moje knjige, pravijo, da so ok (nasmeh). Bodimo samo pozorni, da se ne lotimo odpuščanja kot odkupovanja za občutek krivde. Tako početje je nevarno: oseba, ki bo šla pomagat v hospic z občutki krivde zaradi kakšnih lastnih dejanj, bo oslabela in zbolela."

Včasih kdo reče, da je preveč poduhovljen, da bi se lotil kakšnega umazanega dela.

Marsikaj moraš narediti, tudi če ti je neprijetno – če se zamaši kanalizacija, se je nekdo mora lotiti! Za duhovnost je čisto nepomembno, KAJ počneš; ODNOS do tistega, kar počnem, je pomemben. Lahko si smetar ali učitelj – ni rečeno, da je kdo od njiju na višji duhovni ravni, lahko je na najvišji tisti, ki pase ovce! Res, najbolj smešno je, da kdo reče – saj bi se ukvarjal z duhovnostjo, pa nimam časa ... Vadi, ko greš v prometno konico: ali boš preklel vse po vrsti ali pa še celo dal prostor nekomu, namesto da greš v škarje?

Celoten intervju lahko preberete v tiskani reviji Sensa december/januar

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri