Lepi in boleči odnosi hkrati

Ste se kdaj spraševali, zakaj naletite na izkoriščevalne, stresne in manipulativne odnose? Zakaj toliko težav v odnosih? Zakaj niso odnosi vedno mirni in ljubeči?

Lepi in boleči odnosi hkrati (foto: unsplash) unsplash
29. 1. 2019

Veliko razlogov je verjetno, zakaj… A eden glavnih je zagotovo ta, da ljudje potrebujemo odnose, ki nas bodo porinil izven cone udobja. Včasih se zdi, da nam vesolje podaja skozi odnose izzive, da vidimo, kaj nosimo v sebi, da zares naredimo, kar nam je jasno v teoriji, tudi v praksi.   

Ko smo sami, se nam morda zdi, da nam gre dobro, smo neodvisni, delamo uspešno na sebi, nato pa vstopimo v odnos in se naš navidezni mir se v trenutku podre.

Odnosi nas učijo – o nas samih. Izzive dobivamo zato, da lahko zares nekaj spremenimo in vidimo, kaj še nosimo globoko v sebi.

Zakaj torej dobivamo zahtevne odnose?

Ker le preko odnosov lahko odkrijemo, kakšne vzorce še nosimo v sebi, katere je še potrebno razgraditi. Zavedati se moramo tudi, da so odnosi del večjega načrta, ki nam vselej prinaša možnost za rast, spremembo in transformacijo.

Če ne bi imeli izzivov v odnosih, zagotovo marsičesa (ali nič) ne bi spremenili.

Če se zavedamo širše slike težav, vedno zavestno gledamo, kaj je tisto, kar nas situacije učijo, bo življenje lažje.

Včasih imamo težke, boleče in lepe odnose hkrati, a njihovo bistvo je vselej naša rast, zdravljenje in spoznavanje samega sebe.

Še posebej intenzivni so karmični odnosi iz prejšnjih življenj. Ko je v igri karma, se bodo lekcije ponavljale, vse dokler jih ne bomo odkrili, pozdravili, razrešili in očistili. 

Vzpostavite torej zavedanje, da so vsi odnosi izkušnje, ki jih potrebujemo za rast in razvoj naših največjih potencialov. Sprejmite izzive, ki vam prihajajo na pot odprtih rok, uma in srca. Bodite osredotočeni na ljubezen do sebe, ki vas jo učijo odnosi z drugimi. In zapomnite si: večji kot so izzivi, večji so darovi. 

foreverconscious.com

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri