6 stranskih učinkov osebnostne rasti

Z duhovno rastjo pridejo tudi določeni pojavi, ki so pogosti pri večini ljudi. Preden pričnete z delom na sebi, si preberite stranske učinke in se posvetujte... sami s seboj. 

6 stranskih učinkov osebnostne rasti (foto: profimedia) profimedia
13. 1. 2019

Biti duhoven ne pomeni, da vse ure dneva premeditiramo, delamo jogo, beremo knjige, mantramo... 

Vsi se razvijamo, vsak na svoj način, vsak s svojim tempom. Nekateri delajo na tem zavestno, drugi malo manj. Biti duhoven pomeni, da spoznavamo sebe in si dovolimo, da nas vodi in uči inteligenca življenja. Živeti duhovnost pomeni, da smo odprti, iskreni, se bojujemo v vsakdanjem življenju s sabo in svojim egom, v odnosih ali kjerkoli že smo... Da opustimo pričakovanja, navezave, utišamo svoj brbotajoči um, da lahko slišimo svojo notranjo modrost. Pogumno delamo spremembe, ki so morda strašljive in imamo zaupanje.

Z duhovno rastjo pa pridejo tudi določeni pojavi, ki so pogosti pri večini ljudi.

Ko pričnete intenzivno duhovno rasti, se lahko zgodi naslednje...

1. Ljubosumna okolica

Tisti, ki se še niso odpravili na pot samorazvoja, lahko občutijo ljubosumje do vas, saj podzavestno čutijo, da si želijo to, kar imate vi. Nič hudega, od takšnih ljudi se lahko brez slabe vesti umaknete. Ko se bodo tudi sami opogumili, se bodo tega zavedali in se morda vrnili v vaše življenje odprtih rok. 

2. Spremembe navad

Ko pričnete duhovno rasti, spoznavate, kdo v resnici ste. Odpade vse, kar ne velja. Nepravi prijatelji, hobiji, v katerih ne vidite več zadovoljstva, hrana, za katero čutite, da vam ne odgovarja, izogibate se televiziji, hrupu, kaosu in stresu. Hkrati pa se pojavijo v življenju novi ljudje, nova zanimanja, navade in nove strasti…

3. Večja občutljivost na negativnost

Bolj opazite negativnost, še posebej v obliki obrekovanja drugih in brezsmiselnih početji, ki vam nižajo vibracijo. V njih vidite potrebo po dokazovanju in pomanjkanje ljubezni do sebe. Občutljivi ste tudi na negativne novice, ljudi, okolico, kateri se raje izognete in svoj čas namenite širjenju dobrega in koristnega. 

4. Ste bolj produktivni

 Zavedate se, da imate omejen čas na Zemlji in želite napraviti največ, kar se da. Lahko imate tudi več energije, manj spite in ste bolj produktivni. 

5. Več sodelovanja, manj tekmovanja

Potreba po dokazovanju počasi bledi. Zavedate se, da vse, kar imate – ste vi sami. Primerjanje z drugimi torej nima smisla. Če se ujamete v tekmovalne misli, jih hitro odženete stran. Smisel vidite le v medsebojnem sodelovanju.

6. Več hvaležnosti

Vidite malenkosti, ki jih poprej niste opazili. Majhen cvet, lep kamen, pojoča ptica, dobro kosilo, prijazna beseda in nasmeh vam polepšajo dan. 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri