5 situacij, ko se morate postaviti zase

Delamo stvari za druge, ki jih v resnici nočemo, sprejmemo mnenja, v katera ne verjamemo, dovolimo, da drugi z nami ravnajo slabo, samo zato, da imamo "mir".

5 situacij, ko se morate postaviti zase (foto: unsplash) unsplash
6. 10. 2018

Žrtvujemo svojo srečo, da naj bi bili drugi srečni. A v resnici ni nihče srečen, niti nihče miren. 

So situacije, ko se morate postaviti zase in svoje potrebe. Te so: 

1. Ko ste strastni do nečesa in imate trdna načela

Težko je biti miren in se strinjati z nečim, kar je v nasprotju z vašimi načeli. A vendar ne rečete nič, saj nočete povzročiti drame, konfliktov ali ker mislite, da vaše mnenje tako ne bo nič spremenilo. 

A če v nekaj zares verjamete, jasno in mirno povejte drugim, kakšna so vaša načela, za katerimi trdno stojite. Dolžni ste sebi, da ste iskreni, čeprav se drugi morda ne bodo strinjali z vami. 

2. Ko imate jasen cilj

Včasih morate reči drugim ne, da lahko sledite svojim ciljem. Bodite pozorni, kaj je pomembno vam in ne poteptajte svojih želja samo zato, ker so morda v nasprotju z drugimi.

3. Ko vas nadlegujejo ali izkoriščajo

Ne dovolite, da dominira nekdo nad vami samo zato, ker je morda najbolj glasna ali agresivna oseba. Ne dovolite, da drugi zahtevajo od vas, da razmišljate enako kot oni. Zaščitite se pred absorbiranjem negativne energije drugih. 

4. Ko morate zaščititi svoj čas

Čas je ena izmed najbolj vrednih dobrin, ki je ne dobite nazaj, ko jo zapravite. Zato jo zapravljajte skrbno in za stvari, ki so vam pomembne. Če morate zaščititi svoj čas in reči ne stvarem, ki se vam zdijo potrata časa, je to popolnoma v redu. 

5. Ko morate postaviti meje

Nekateri ne spoštujejo mej, kaj je sprejemljivo in kaj ne. Pomembno je, da pokažete ljudem, kje je meja. 

consciousreminder.com

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri