5 načinov za prebujanje ženske energije

Preberite, kako obuditi svojo žensko energijo. 

5 načinov za prebujanje ženske energije (foto: unsplash) unsplash
20. 6. 2019

V zahodnem svetu je ženska energija videna kot šibka. A v ženski energiji ni prav nič šibkega, je močna, a ne na agresiven način. V današnjem svetu je ženska energija pogosto zanemarjena, poteptana in nezaželjena. Ženske pa smo v današnjem modernem svetu izgubile naravno povezanost s svojo močjo.

Potrebno je čaščenje obeh energij; tako moške kot ženske, saj lahko le na ta način vzpostavimo ravnovesje v sebi in v svetu. 

Tako ženske kot moški moramo časititi ženske energije v sebi. Predvsem pa je pomembno, da ženske prebudijo v sebi, kar je njihovo. 

Ženska energija je tekoča, intuitivna, elegantna, kreativna, yin energija, ki prejema. Moška energije je neposredna, zemeljska, logična, praktična, yang energija, ki daje. 

Z žensko energijo sozvenimo, ko opazujemo naravo, polno luno, rastline, veter in vse, kar je ustvarila mati narava... 

Sledi še 5 idej za prebujanje in krepitev ženske energije:

1. Častite svoj menstrualni cikel

Danes je menstruacija nekaj grdega, tabu, o katerem se ne govori. V resnici pa gre za enega najbolj močnih naravnih načinov, da se ženske očistimo. Z menstruacijo se čistijo tudi čustva, ki smo jih skozi mesec pridno potiskale. V preteklosti so se ženske v 'rdečih dnevih' umaknile in si privoščile počitek, danes za to skorajda ni časa. Prav zato je zelo dobrodošlo dejstvo, da si lahko v nekaterih podjetjih ženske na prvi dan menstruacije vzamejo prosto. Menstrualni cikel nas spomni na moč in čudežnost našega telesa, ki omogoča novo rojstvo. V obdobju menstruacije smo ženske bolj občutljive in intuitivne – poskusimo to razvijati tudi v ostalih obdobjih  meseca. Bolj kot bomo sprejele in častile svojo ženskost, bolj, ko si bomo dovolile biti odpre in izražale svoja čustva ter misli, manj boleče bodo menstruacije. 

2. Družite se z ženskami

Druženje žensk je lahko zelo terapevtsko. Ženske se lahko med seboj napolnejo z energijo in se podprejo. Ženske so že po naravi odlične poslušalke, zato je zelo koristno, če se družijo med seboj in širijo dobro energijo (ne zavisti in tekmovalnosti) ter se podpirajo. Ko je skupaj več žensk, se lahko marsikaj hitreje manifestira. Kar spomnite se naših prednic – imele so ogromno ritualov, ki so jih povezovali. Druženje z ženskami je proces čiščenja in opolnomočenja!

3. Počutite se lepe in privlačne v svoji koži

Pogosto se soočamo s svojimi pomanjkljivostmi – mediji nam govorijo (ali pa si to govorimo same), da nismo dovolj dobre, da bi morale narediti še več, izgledati bolj mladostno, bolj to in ono … čas je, da se sprejmemo takšne, kot smo, saj smo čudovite. Ko se dobro počutimo v svoji koži, prebudimo svojo moč, ženska energija pa lahko svobodno teče. 

4. Privoščite si užitek

Orgazem, peneča kopel, masaža, maska za obraz, meditacija, sprehod v naravi, plavanje, plezanje, branje poezije, kuhanje … privoščite si vse, kar vas sprošča in osrečuje. Samo od vas je odvisno, ali si boste dovolile uživati ali ne. Užitek pa je najboljši način, za krepitev ženske energije. 

5. Prebudite svojo kundalini energijo

Kundalini je kreativna ženska energija, ki živi v vsakomur od nas. Ko je prebujena, napaja celotno telo in razširi zavest. 

Z majhnimi koraki lahko pomagamo pri prebujanju ženske energije v svetu, ki je potrebna, da se zgodijo potrebne spremembe v svetu. 

Vir: Forever conscious

Preberite še: 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri