Praksa tišine

Tišina pomeni poenostavitev človekovega življenja - tako v človeku nastane več prostora za zaustavitev in za bolj jasen pogled na samega sebe. V tem prostoru začne človek spoznavati svojo zmedo, svoje želje, svoje misli in čustva ter svoje podzavestno delovanje.

3. 5. 2011

Ko človek sedi sam v sobi in posluša svoj jaz, se pojavljajo ena za drugo misli, komentarji misli, komentarji komentarjev misli, nadaljnje racionalizacije, osebne ideologije o nepomembnih ali velikih stvareh - in kmalu se jih človek preobje in postane zdolgočasen.

Ta zdolgočasenost je začetek resnične tišine. Ta zdolgočasenost je brezkončno valovanje v sebe osredotočenih misli. To je tudi točka obrata. Na tej točki se človek odloči, da se je naveličal samega sebe in se povrne v svet delovanja, ali pa naredi korak nazaj in začenja opazovati igro uma. Človek postane opazovalec jaza.

Maraya Aj. Chebat

več ...

www.teozofija.info

 

 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri