Horoskop: Kako se spopadate z izzivi v življenju

Ljudje smo si različni, in tudi odzivi na življenjske izzive in težave se od človeka do človeka močno razlikujejo. Preverite, ali se perečim temam v življenju raje izognete ali se znate pogumno spopasti z njimi.

Horoskop: Kako se spopadate z izzivi v življenju (foto: profimedia) profimedia
4. 5. 2018

Se znate aktivno in učinkovito postaviti zase, kadar se vam zgodi krivica, vas kdo pusti na cedilu ali se znajdete v takšnih ali drugačnih težavah? Preverite spodnje zapise, ki temeljijo na lastnostih vašega sončnega znamenja.

Oven

Vedno ste neposredni in nikoli ne boste zgolj potrpežljivo čakali, da se zadeve uredijo same od sebe. Na vrat na nos boste hoteli razrešiti težavo ali se soočili s tistimi, ki so vas prizadeli. Svoje mnenje boste povedali ne glede na morebitne posledice. Medtem ko bi marsikdo dvakrat premislil, kako ravnati v primeru, ko se mu je zgodila krivica ali ga je kdo kakorkoli prizadel, boste vi nemudoma hoteli razrešiti nastali nesporazum, pa čeprav boste s tem morda položaj le še poslabšali.

Bik

Navadno so vaši odzivi zelo počasni, saj radi temeljito premislite, kako in kdaj se odzvati. Če gre za kakšno malenkost, raje počakate dan ali dva, da se čustva umirijo, če po tem času še vedno čutite, da bi morali nekaj narediti, pa to običajno naredite mirno in premišljeno. Žal ste po drugi strani nagnjeni tudi k predolgemu čakanju, ko bi morali čim prej razrešiti zapletene okoliščine, in raje čakate toliko časa, da se jeza, zamera, prizadetost ali razočaranje v vas kopičijo tako dolgo, da nazadnje eksplodirate kot vulkan.

Dvojčka

Čeprav ste običajno zelo gostobesedni in brez dlake na jeziku, se ovijete v molk vsakokrat, ko se znajdete v neljubih okoliščinah. Soočenjem se raje izognete v velikem loku, in to ne glede na to, kako zelo prizadeti ali besni ste. Čeprav ne veljate za najpotrpežljivejšo osebo na svetu, si glede takšnih in drugačnih soočenj znate vzeti čas, da dobro premislite o vsem skupaj in se odločite, kaj točno boste povedali v svoj zagovor. In ko se enkrat odločite spregovoriti svojo resnico, jo boste brez dvoma jasno in glasno povedali.

Rak

Vaš prvi odziv na zapletene situacije je ta, da se skrijete v svoj oklep. Nagnjeni ste k zamerljivosti in užaljenosti, zato se boste kujali do onemoglosti in s tem izražali svoj pasivni odpor. Prizadeta čustva boste raje izlili na papir, kot pa jih delili s tistim, ki vas je prizadel, in s tem tvegali prepir. Toda to še ne pomeni, da se ne boste nekoč soočili s težavo ali osebo, ki vas obremenjuje. Le dovolj vode mora preteči, da nabrusite svoje klešče in uščipnete takrat, ko tega nihče ne pričakuje.

Lev

Ker ste po naravi zelo ponosni, boste zelo glasno protestirali, če bo kdo očrnil vaš ugled ali načel vaš ponos. Vsekakor pa si boste vzeli čas, da premislite, kako bi to storili najučinkoviteje oziroma, z vašimi besedami, najbolj dramatično in obenem še vedno dovolj dostojanstveno, da ne boste sami sebe spravili v zadrego. Ker ste zelo plemeni­ti, se boste zelo glasno in učinkovito postavili tudi na stran drugih, ki se jim je zgodila krivica, in pri tem pokazali svojo prirojeno avtoriteto.

Devica

Znani ste po tem, da radi kritizirate in iščete napake v vsem in vsakomer, ko je čas za prepir in iskreno soočenje, pa vas kar nekako 'zmanj­ka'. Ker niste ravno bojevniški tip, se raje prilagodite ali celo uklonite volji drugih, pa čeprav globoko v sebi dobro veste, da bi morali delovati drugače in izraziti svoje nestrinjanje. To naredite šele po tem, ko imate res že vsega dovolj in ne morete več brzdati svoje jeze ali prizadetosti. Takrat vaš osteri jezik ne pozna meja in povsem iskreno pove, kaj ga moti.

Tehtnica

Če se znajdete v težavah ali sredi prepira, najraje naredite korak nazaj in poskušate uvideti tudi drugo plat pereče težave. Ko zadevo prespite, največkrat ugotovite, da ima tudi druga stran povsem dobre argumente za svoja dejanja, in odnehate. Res pa je, da imate izredno močan čut za pravico. Če menite, da ste bili žrtev krivične obravnave ali da pravici kako drugače ni bilo zadoščeno, boste zelo hitro jasno in povsem racionalno izrazili vrsto argumentov, s katerimi boste dokazali svoj prav.

Škorpijon

Če vas kdo spravi v težave ali vas kako drugače prizadene, navadno dolgo tuhtate o vsem skupaj in snujete kruto maščevanje, ko je čas, da bi ga izvedli, pa si raje premislite. Vaš odzivni čas v kočljivih trenutkih vsekakor ni najhitrejši, vaši nasprotniki pa so lahko vseeno prepričani, da jim boste prej ali slej vrnili milo za drago, pa četudi čez leto dni ali več. Škorpijon namreč nikoli ne odpusti ali pozabi, in ko bo pripravljen na napad, se bo ta zgodil povsem nepričakovano.

Strelec

Ker ste do konca iskreni in za nameček še spontani in impulzivni, boste v primeru nestrinjanja, prizadetosti ali jeze hitro dali duška svojemu obširnemu besednjaku in z besedami zatrli svojega nasprotnika. Res pa je, da vaša zamera ne bo dolgo trajala in da boste hitro ponudili roko sprave tistemu, ki vas je razjezil. Ker ste velik idealist in verjamete v pravico, ste pripravljeni pod svoje okrilje vzeti tudi druge, ki se jim je zgodila krivica, in zagovarjati njihov prav.

Kozorog

Prepiri in razčiščevanja v javnosti se vam zdijo pod vašim nivojem, saj vas to lahko spravi v zadrego ter okrni poklicni in osebni ugled. Kljub temu ne trpite, če vas kdo razočara ali se kako drugače negativno obnaša do vas, še sploh v službi. V poklicnem okolju boste veliko prej izrazili svoje nestrinjanje, saj nikoli ne veste, kdaj boste zaradi svoje odločnosti in avtoritativnosti pridobili ugled ali položaj. Na osebni ravni ste pripravljeni prenesti veliko več, preden se čutite prisiljeni na glas spregovoriti.

Vodnar

Ker ste znani po svoji strpnosti in razumevanju drugačnosti, včasih sploh ne opazite, da vam poskuša kdo škodovati ali da ste se znašli v neželenih okoliščinah. Resda se boste spraševali, zakaj se je to pripetilo oziroma zakaj je to nekdo storil, a v tem sprva ne boste videli negativnega predznaka. Drugače je seveda, če poskuša kdo omejevati vašo svobodo. V tem primeru ne boste odlašali z besedami na račun njegove ozkoglednosti.

Ribi

Prepiri res niso vaša domena, saj ne trpite kakršnegakoli izražanja negativnih čustev. Eden izmed vaših največjih izzivov je prav izražanje jeze in nestrinjanja pred drugimi. Če ne gre drugače, boste krivdo za prepir ali težavo raje prevzeli nase, kot pa se zapletli v prepir. Podobno pasivni ste tudi pri razreševanju lastnih težav, zato se lahko sčasoma spremenite v zamerljivo, pasivno-agresivno bitje, ki raje brunda v svoj brk, kot pa da bi na glas povedalo, kaj ga moti.

Marta Pirnar Tittle

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri