V četrtek že tretjič letos retrogradni Merkur!

V obdobju od 17. septembra do 9. oktobra 2015 bomo priča že tretjemu retro-krogu planeta Merkurja v letošnjem letu. To obdobje je popolnoma neprimerno za nove začetke.

16. 9. 2015

Praviloma v tem času ljudje še sami ne vemo, kaj hočemo. Orientacijske točke, ki smo jih bili navajeni upoštevati v službi ali v medsebojnih odnosih, se pospešeno spreminjajo, zato se v tem obdobju na okolico ni več mogoče zanesti. Tako so dogovori, ki jih sklenemo v obdobju retrogradnega Merkurja, podobni hišam, zgrajenim na pesku – v kratkem času jih je treba tudi razdreti.

Pogosto je to povezano s hitrim spreminjanjem pravil igre in zato kakršnikoli dogovori, sklenjeni v tem času, kmalu več ne morejo slediti dejanskim potrebam. Podjetja, ustanovljena v tem obdobju, se borijo s kopico težav in praviloma zelo hitro propadejo.

Njegovo retrogradno gibanje čutimo tudi skozi njegovo siceršnjo domeno: osebno komunikacijo. V tem obdobju tako vsi veliko tezje komuniciramo, smo nezadovoljni in se težje izražamo na vseh področjih, možni so zastoji na plačilnem nivoju ipd.

Ta planet je namreč zadolžen za sporazumevanje in izmenjavo, vlada našim mislim, govoru in pisanju (pošta, telefon, svetovni splet, računalniki, množična občila, prevozna sredstva, transport, posredništvo, storitve, trgovina ...). Ljudje, ki imajo v svojem horoskopu poudarjen ali personaliziran Merkur, ga bodo občutili intenzivneje. To velja za Dvojčke in Device ter vse, ki imajo v teh znamenjih ascendent ali Luno.

V obdobju retrogradnega gibanja Merkurja se gre ogibati:

  • podpisovanju vseh vrst pogodb, dokumentov in sklepanju novih poslov,
  • možne so zamude, izgube in kraje na takratnih naših poteh in prevoznih sredstvih,
  • izgublja se pošta, izginjajo priponke ...
  • težavno je kakršnokoli delo z račulaniki in računalniškimi programi.

V obdobju retrogradnega gibanja Merkurja pa se gre tudi veseliti:

  • zaključevanja študija in dogovorov, ki smo jih sklenili še pred nastopom retrogradnosti,
  • pospravljanju pisalnih miz, predalov, omar, inventur in revizij,
  • vseh klicov oseb, s katerih klici smo dotlej odlašali,
  • pisanje dnevnika,
  • osebni preobrat navznoter (molk je v tem obdobju zlato!).

Preberite še: Retrogradni Merkur nam včasih ponagaja. Kako ga najlažje prebroditi?

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri