Astrološka napoved za leto 2013: ŠKORPIJON - Letni horoskop - Sensa.si

Astrološka napoved za leto 2013: ŠKORPIJON

Pripravite se na počasen in po vsej verjetnosti naporen napredek, ki vam bo dolgoročno prinesel obilo pozitivnih sprememb, kratkoročno pa kar nekaj preizkušenj in priložnosti za osebno rast.

1. 12. 2012

Saturn v vašem znamenju vas bo ves čas opozarjal na napake in vzorce, ki jih morda že predolgo ponavljate in za katere bi bil čas, da se jih znebite. Če boste pogumno stopili po poti malih korakov in se prilagajali, pričakujte pomembne dosežke. Jupiter v Dvojčku bo nekoliko vznemiril intimne odnose, pa tudi odnos, ki ga imate do samih sebe. Pomembno je, da ostanete samozavesti in odprti za spremembe.

ZIMA Osredotočali se boste nase in na svoja nezadovoljstva. Namesto da se pritožujete sami nad sabo, se izognite pasivnosti in raje aktivno začnite spreminjati tako sami sebe kot svoj vsakdanjik. Ljubljena oseba, ki ima počasi dovolj vašega negativizma, vas bo pri tem zagotovo podprla.

POMLAD Pripravljeni se boste naučiti veliko novega, še posebej na področju odnosov, kjer ni vse tako, kot bi si želeli. Ne pozabite, da je partner kot zrcalo, ki vas ves čas opozarja na vaše pozitivne in negativne lastnosti. Kompromisi so nujni, tem pa se ne boste mogli izogniti niti na delovnem mestu.

POLETJE Nepričakovani dosežek vas bo izredno osrečil. Začeli boste sodelovati z nekom, ki ga občudujete in mu zaupate. Vajino skupno delo bo plod ustvarjalnosti in razumevanja. Možno je, da gre za starejšo in izkušeno osebo, po drugi strani pa prav tako ni izključeno, da se boste v tej vlogi znašli sami.

JESEN Veliko bolj zadovoljni boste sami s seboj. Nasmiha se vam pot v tujino ali pa neko izobraževanje, ki bo korenito vplivalo na vaš vsakdanjik. Morda se boste začeli ukvarjati s kakšnim ustvarjalnim delom ali kako drugače začeli širiti svoja obzorja. Ukvarjanje z duhovnostjo ni izključeno.

ONA

V dvomih boste tako glede sebe kot svojih prihodnjih podvigov. Pomembno je, da čim manj razmišljate in več delujete. Pomoč bo prišla nepričakovano, a vam priporočamo, da jo sprejmete.

Dobro bi bilo, če bi si že na začetku leta postavili nekaj ciljev, ki bi vas ves čas motivirali in spodbujali k aktivnemu delu. Lahko se namreč zgodi, da se boste zaradi nenadnih ovir in zapletov raje vdali v usodo kot pa nadaljevali projekt, ki vam sicer veliko pomeni, a se po drugi strani nikakor ne morete pripraviti do tega, da bi ga dokončali. Najbrž boste imeli pripravljenih veliko izgovorov, sami pa dobro veste, da prav nobeden od njih ne bo dovolj dober, da bi morali vreči puško v koruzo. Modrost in vztrajnost, ki ju potrebujete za nadaljevanje, boste morali najti v sebi.

Šele potem vam bo življenje na pot prineslo ljudi, ki vam bodo lahko pomagali in vas še dodatno motivirali. V novem letu bo velik poudarek tudi na odnosih, predvsem intimnih. Če ste samski, boste morali v ljubezensko dogajanje vložiti veliko energije, da bi dosegli to, kar hočete. Pri tem se boste morali znebiti določenih kompleksov, zadržkov in dvomov, ki jih imate o razmerjih.

Rojene v obdobju od 24. oktobra do 2. novembra

Hoteli boste napredovati, a vam to nikakor ne bo uspevalo. Vrteli se boste v krogu lastnega nezadovoljstva, vse dokler ne boste strahovom in izgovorom pogledali v oči in se lotili dela. V novem letu imate možnost, da se znebite katere od svojih razvad ali odvisnosti, morda od cigaret, hrane ali česa drugega.

Rojene v obdobju od 3. do 12. novembra

Zresnili se boste, nekako odrasli, v kar vas bodo po vsej verjetnosti prisilili neki dogodki. Veliko boste razmišljali o preteklosti in poskušali popraviti napake, ki ste jih nekoč storili. Znebili se boste starih zamer in nekomu, morda partnerju, dali novo priložnost, da se zbližata.

Rojene v obdobju od 13. do 22. novembra

Močno bo poudarjeno neko partnerstvo, bodisi osebno bodisi poslovno, iz katerega se lahko zelo veliko naučite. V začetku leta se boste nekoliko osamili in se lotili nekega projekta, s katerim ste dolgo odlašali. Pomembno je, da ne dvomite o sebi, čeprav boste deležni določenih kritik.

ON

Osredotočite se nase in na svoje duhovno stanje, ki ta hip ni najboljše. Neka pomembna oseba vam bo odprla oči glede tega, kaj je resnično pomembno v življenju.

Če ste morda mislili, da je to poslovni uspeh, bogastvo ali materialne dobrine, boste zdaj spoznali, da je resnična sreča v vas samih. To ne pomeni, da boste popolnoma opustili misel na takšne in drugačne dosežke, temveč le, da se boste obenem osredotočali tudi na duhovno rast, ki vam jo uspeh prinaša. Zelo možno je, da se boste sami znašli v vlogi mentorja, učitelja ali svetovalca nekomu, ki se bo znašel v krizi. Tako boste pomagali tudi sebi in se sproti marsikaj tudi sami naučili. Če bo šlo za odnos v službi, bodite še posebej potrpežljivi in prilagodljivi, če gre za ljubezenski odnos, pa se pripravite na to, da boste spoznali tudi nekaj svojih napak, ki jih morda že dolgo ponavljate in ki se jih boste zdaj končno imeli priložnost otresti. Bodite odprti za predloge, mnenja in nasvete drugih in ne pozabite, da je umetnost razumevanja drugih vedno povezana tudi z lastnim razumevanjem in spoznavanjem.

Rojeni v obdobju od 24. oktobra do 2. novembra

Začutili boste, da kljub trudu, ki ga vlagate v svoje delo in življenje, ves čas stojite na istem mestu. Takšen vtis je varljiv. Kratek vpogled v preteklost vam bo spomladi razkril, kako močno pravzaprav napredujete. Bodite potrpežljivi in do jeseni boste tudi vi bolj verjeli vase in v svoje delo.

Rojeni v obdobju od 3. do 12. novembra

Hrepenite po spremembi, ki bo, po vsem sodeč, tudi razlog za spremembo videza. Morda si boste omislili drugačno pričesko, pridobili ali se znebili nekaj kilogramov ali pa bo vmes kaj drugega. Vse kaže, da boste letos vstopili v resen partnerski odnos, o katerem ste že dolgo sanjarili.

Rojeni v obdobju od 13. do 22. novembra

Neki dogodek bo v začetku leta močno vplival na vaše mnenje o sebi. Začeli se boste bolj zavedati svojih pozitivnih lastnosti, poudarili boste svoje adute in se bolj potrudili za uspeh. V ljubezni se kažejo spremembe na bolje, ki pa se bodo sprva izražale v različnih napetostih.

Ljubezen: Osredotočite se na lastno srečo

Številni škorpijoni bodo začutili, da je čas za notranjo spremembo. Duhovna rast bo v novem letu izredno pomembna, zato bi bilo dobro, da bi tudi v trenutkih krize našli določeno svetlo točko in se iz nje kaj naučili. Če ste v zahtevnem partnerstvu in je vaša sreča čedalje bolj ogrožena, se boste potrpežljivo lotili manjših sprememb v ravnanju, besedah in dejanjih. Upali boste namreč, da bo partner te spremembe opazil in se začel odzivati drugače. Zelo možno je, da se bo to tudi zgodilo, kar bo izredno konstruktivno vplivalo na vajin odnos. Tudi partner se bo namreč s tem lažje prilagajal vam in postal pozoren tudi na svoje napake.

Če boste po nekaj mesecih imeli občutek, da je vaš trud zaman, se boste morali vprašati, kakšen smisel ima nadaljevati odnos, ki vas ne osrečuje. Če tega ne boste končali, se lahko pripravite na dolgo agonijo, ki si je zagotovo ne zaslužite. Prisluhnite svojemu višjemu jazu in naredite tako, kot mislite, da je prav za vas, ne pa za druge. Čas je namreč, da se požvižgate na druge in se osredotočite na lastno srečo.

Če ste v srečnem partnerstvu, boste tudi letos v izredno harmoničnem odnosu z ljubljeno osebo. Določene težave, ki bodo bodisi izvirale iz vašega bodisi partnerjevega poklicnega sveta, bosta reševala s skupnimi močmi, medsebojna podpora pa bo še poglobila vzajemno spoštovanje, ki ga čutita drug do drugega.

Številni škorpijoni bodo v svojem življenju pogrešali malce več čustvene drame, zato se lahko zgodi, da se bodo zapletli v avanturo, ki bo ogrozila tako vašo družinsko srečo kot vašo čustveno stabilnost. V tem smislu bodite previdni predvsem februarja, aprila in septembra, ko boste pretirano vzneseni in sposobni narediti marsikatero neumnost.

Če ste samski, boste v novem letu imeli priložnost za resno ljubezensko zvezo, po možnosti z veliko mlajšim ali veliko starejšim partnerjem. Priložnost za to se bo pokazala predvsem poleti ali zgodaj jeseni.

Družina in družba: Mislite s svojo glavo

V novem letu bodo vsi po vrsti hoteli vplivati na vaše odločitve in si lastiti zasluge za vaše morebitne uspehe. Če doma živite s precej dominantnim svojcem, vas bo njegovo vmešavanje v vaše življenje čedalje bolj motilo. Če ste mlajši, se boste morda končno odločili stopiti na pot osamosvajanja, se odselili od doma in naredili vse, da se postavite na lastne noge. Če ste starejši in še vedno prenašate določene pritiske staršev ali katerega drugega svojca, je čas, da se uprete in poveste tisto, kar vam že dolgo leži na duši.

Družinski odnosi bodo torej precej napeti in v znamenju vaše želje po osvoboditvi, ki si jo boste lahko v letu 2013 tudi izborili. Veliko raje se boste zatekali k prijateljski družbi, še zlasti k starim prijateljem, ki vas dobro poznajo in vas lahko vedno znova spomnijo na vaše dobre lastnosti. Vse kaže, da boste spomladi navezali stik z nekom, ki bo postal pomemben del vašega življenja in vam bo prijatelj, mentor in svetovalec.

Zdravje in lepota: Poudarjena skrb za telo in dušo

Ker boste v novem letu pripravljeni narediti nekaj sprememb, je pomembno, da pri tem upoštevate tako svoje telo kot notranjost. Kot smo že omenili, imate v novem letu izredno priložnost, da se znebite kakšne slabe razvade ali odvisnosti, morda od kajenja, pretiranega pitja alkohola, kakšne vrste hrane ali česa drugega. Če ste do zdaj veliko ponočevali, se boste nenadoma začeli zavedati škode, ki jo s tem povzročate svojemu telesu. Predvsem maja ter septembra in oktobra bo pomembno, da čim več počivate in svojemu telesu ponudite nove zaloge energije.

Ukvarjanje z duhovnostjo, jogo, pilatesom ali podobnimi aktivnostmi vas bo močno sprostilo in okrepilo. S športnimi aktivnostmi ne pretiravajte, priporočamo predvsem plavanje, pohodništvo in redne sprehode v naravi. Škorpijonke naj večkrat oblečejo živahne in svetle barve, ki bodo poudarile njihov duhovni napredek, medtem ko bodo nežni rdeči odtenki poudarjali njihovo srečo v ljubezni.

Delo in denar: Dokončajte nedokončano

Že dolgo vas mučijo grehi iz preteklosti, nedokončani projekti, ki najbrž že dolgo čakajo, da se jim posvetite in enkrat za vselej dokončate. V novem letu boste imeli priložnost, da se jih ponovno lotite ter si dokažete, da zmorete. V sebi boste namreč začutili močno željo, da se dokažete in dosežete tisto, o čemer ste dolgo le razmišljali in sanjarili. Ko se boste dokončno odločili, da nekaj spremenite v svojem delovnem okolju, bo na vaša vrata potrkala tudi pomoč, po vsej verjetnosti v podobi osebe, ki vam bo pripravljena pomagati in z vami sodelovati. Družili vaju bodo skupni interesi in kaže, da boste z njo vzpostavili pomembno prijateljstvo, morda celo poslovno partnerstvo. Odnosi z dolgoletnimi sodelavci bodo po drugi strani postavljeni pred nove preizkušnje.

Po vsem sodeč, bodo vaše ambiciozne želje porušile odločeno ravnotežje in razmerje moči, ki se je zleti oblikovalo med vami, zato se boste tako vi kot vaši kolegi morali na novo prilagajati in sprejeti nekaj kompromisov. Če boste vpleteni v kakšen skupinski projekt, boste s tem imeli velike težave, dokler se ne boste pripravljeni tudi vi česa naučiti od svojih kolegov. V finančnem smislu se pripravite na precej negotovo obdobje, sploh če boste zaradi novih projektov morali tvegati lastno finančno varnost. Dolgoročno vam to vseeno prinaša velike koristi.

 

Značke: 2013

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri