Sveta spolnost: Življenje se začne v telesu - Duhovnost - Sensa.si

Sveta spolnost: Življenje se začne v telesu

O premagovanju strahu pred lastno veličino skozi oči (thana)doule.

18. 10. 2013

Strah nas je. Ker smo goreli na grmadah, ker smo bili preganjani. Čas je, da ponovno odkrijemo moč svojega telesa in jo začnemo uporabljati.

Odkrivanje moči telesa se začne pri rojstvu.

Večina ljudi nas je prestrašenih. Bojimo se, da bi prekršili pravila, strah nas je tega, kar bi si drugi utegnili misliti o nas, strah nas je stvari početi drugače, tako kot čutimo, da je prav, strah nas je iluzij in sanjarij, saj nas lahko ugonobijo . . .

Strah nas je biti izjemni.

Strah nas je verjeti, da lahko uresničimo cilje, ki si jih zadamo.

Strah nas je uresničiti svoje cilje.

Strah nas je izražati svoje mnenje ter izraziti nestrinjanje.

Ne verjamemo, da je naše védenje jasno, točno in resnično, ter mu ne zaupamo.

Nasvet, resnico, recept ali napotek iščemo zunaj sebe, v knjigah, pri strokovnjakih, konec koncev pri prijateljih. Pri komurkoli, saj bodo oni zagotovo vedeli. Tudi če ne vedo, smo naredili tako, kot bi naredila večina, in s tem smo se oprali krivde pred samim sabo.

Ne zaupamo si, da je naše védenje močno, mogočno in veličastno. Ne zaupamo svojem védenju, da se lahko dotakne ljudi, jih gane ter jim pomaga.

Ne vemo, da imamo v sebi izvor moči, nekakšen duhovni motor, ki nas preskrbuje z znanjem, odgovori, energijo ter obiljem.

Naša notranjost sije in zaslepljuje vse, ki imajo oči, da jo vidijo. Vendar je mi ne vidimo ter v temi tipamo za rešilnimi bilkami v zunanjem svetu.

Naša notranjost ima za nas shranjene povsem konkretne darove.

Ti darovi niso skriti nekje v nedosegljivi duhovni sferi, ki je ni mogoče doseči. Ti darovi so na dosegu naše roke, vendar nas ni nihče opozarjal nanje in nikomur ni bilo mar zanje, zato so se potuhnili, mi pa smo odrasli v nemočne, izmučene, potrte ljudi.

Za kitajske daoiste je življenje najvišja vrednota. Življenje je manifestacija gibanja, spreminjanj, plesa Daa, izvora vsega. Če se predamo življenju, če ga opazujemo in občutimo, spoznamo Dao in se spojimo z njim.

Daa ne moremo spoznati, če se življenja bojimo, se izogibamo njegovi polnosti ter ga obsojamo kot neduhovnega. Dao nas čaka v življenju. Daoisti so zato razvili visoko razvite duhovne tehnike in prakse podaljševanja in negovanja življenja v nas, kar imenujemo notranja alkimija.

Življenje se začne v telesu.

Torej, zgrešili smo Dao. Kako se je to zgodilo?

Dao nam kliče v odgovor: Zato, ker je del vas ponorel in stekel naprej ter pustil za sabo,v popolni nebogljenosti vaš najpomembnejši del, najpomembnejše orodje – vaše telo.

Vaše telo nosi vsa pomembna sporočila in navodila, ki jih potrebujemo, da bi bili mirni, srečni, izpolnjeni ter močni – da bi svojo moč uporabljali, jo raziskovali ter jo uresničevali.

Naše telo se začne izoblikovati, ko smo spočeti. Spočeti smo iz ljubezni (tudi kadar ni tako, je odločitev, da pridemo na svet, vedno iz ljubezni) in naše spočetje spremlja eksplozija magnetičnih polj, ki se ustvarijo okrog naših staršev in povzročijo, da začutijo drugačna stanja zavesti, popolno sprostitev v telesu, mravljince in pretok energije, ki je sedaj vsaj za nekaj trenutkov svobodna.

Če nas starši spočnejo zavestno in z ljubeznijo, je naše spočetje praznični dogodek, poln ljubezni, ter magičen dogodek, ko se pretakajo življenjske energije, ki ustvarjajo čudeže.

Nato v materinem telesu devet mesecev spremljamo vsak njen gib, vsako njeno dejanje, vsako njeno čustvo in misel. Priča smo njenim notranjim dialogom, bojem, samospoznavanju. Vse to globoko občutimo in ti občutki se zakoreninijo v naše bitje, v zametke našega telesa in zavesti. Mati, ta ženska, je naše prvo okolje, naš prvi dom, naše prvo ogledalo. Poznamo jo tako intimno, kot se verjetno ne pozna niti sama, in globoko jo občutimo. Nato se rodimo.

Naša mati za nas naredi dejanje poguma in trdne vere vase, v življenje in v nas. Ne boji se bolečine, negotovosti, nihanja med življenjem in smrtjo. Ne boji se. Pripravljena je na potopitev v lastno bitje, na občutenje lastne globine in lastne notranjosti. Pripravljena je na globoko spoznavanje same sebe, poslednjo metamorfozo, katere ekstatičnost, božanskost in skrajnost jo napolnita z močjo in zaupanjem, da je mati.

Ko smo rojeni v njeno naročje, v tišini, poltemi in spokoju, ki jo obkrožata, najprej začutimo njeno kožo, njeno srce, njen dih.

Njene prsi nas hranijo in vlivajo življenjsko moč. Njen duh, mogočen zaradi prestane izkušnje, je odločen, da nam zagotovi božansko izkušnjo na Zemlji. Odločena je, da se bo borila, da bo naše duhovno dostojanstvo ostalo neomadeževano. Skrbi za naše telo, vendar predvsem skrbi za našega duha. Čuti nas, spremlja nas in neguje naše poslanstvo. Je naša prva učiteljica in spremljevalka na naši poti. Dejstvo, da jo poznamo najintimneje, nas tesno povezuje.

Ko se rodimo, je naše telo najobčutljivejše. Občuti vsak najsubtilnejši dotik, gib, premik, sapico, toplotni val, vlago v zraku, tok energije. V vseh fizičnih zaznavah smo sposobni čutiti duhovno gibanje, gibanje Daa, ki ga potem kar naenkrat ne občutimo več . . .

S svojim telesom srkamo sporočila iz okolja, prevajamo si jih ter si ustvarjamo sliko o svojem novem svetu. Če smo deležni ljubečih občutij, ki jih spremljata ljubeča namera in zavedanje, bo naša slika o svetu podoba ljubečega, toplega, ekspanzivnega prostora. Če smo deležni nezavedanja, brezbrižnosti, neposlušanja, grobosti, je naša slika o svetu prav takšna.

Predvsem pa se oblikuje naša podoba o našem telesu, saj skozi telo komuniciramo s svetom. Telo je naše novo orodje, ki ga prej, pred rojstvom, nismo imeli. Takrat smo bili le zavest, zdaj pa imamo telo, s katerim komuniciramo na popolnoma nove načine.

se nadaljuje ....

Vaša Ana ThanaDoula, Ana Drevenšek

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri