Zeliščarska delavnica na Soriški planini z Jožico Bajc Pivec

V nedeljo, 24. junija, vabljeni na zeliščarsko delavnico na Soriško planino, ki jo bo vodila izkušena zeliščarka Jožica Bajc Pivec. 

Zeliščarska delavnica na Soriški planini z Jožico Bajc Pivec (foto: profimedia) profimedia
7. 6. 2018

ZELIŠČARSKA DELAVNICA Z JOŽICO BAJC PIVEC

Nedelja 24. 6. 2018

Delavnico bo vodila Jožica Bajc Pivec, izkušena zeliščarka iz Zeliščarske domačije Pivec.

Jožica Bajc Pivec je ne le simpatična in energična gospa, ampak naravnost navdihujoča oseba, ki zlahka postane zgled. Tudi zato, ker se je po izgubi redne zaposlitve pogumno podala na samostojno pot, ki si jo je tlakovala že prej z ljubeznijo do zeliščarstva. Je izučena zeliščarka. Odkar pomni, je Jožica zbirala zeliščarsko literaturo. Z dognanji patra Simona Ašiča si je zgradila osnovo, saj je med drugim tudi učenka mag. Jožeta Kukmana, Ašičevega naslednika.

Pogosto nas preseneti tudi s svojo prav posebno opravo-obleko, ki je zasnovana po tradicionalnih oblekah iz krajev od koder prihaja in obveznim slamnikom. Pravi da ni Pehta, saj si ne zatika rastlin za slamnik, ampak jih skrbno zlaga v košarico. Vsako jutro se sprehodi med svojimi rožicami in tiste, ki jo najbolj pritegnejo, končajo v jutranjem čaju.

Poudarja pomen preventivne rabe."Kot so modri možje govorili že davno, je bolje preprečiti kot zdraviti. In pri tem so nam darovi narave v veliko pomoč. Le pravilno jih moramo nabrati, pripraviti in shraniti."


Popeljala nas bo po vrhovih Soriške planine, ki nam s svojo lego, kjer se mešajo vetrovi različnih regij, ponujajo raznoliko in specifično floro. Sprehodili se bomo po krožni poti, po grebenih vrhov nad planino, kamor se bomo popeljali z dvosedežnico Lajnar.

Da pa ne bomo samo uživali v čudovitih razgledih in ostankih utrdb stare rapalske meje, bo poskrbela Jožica. Po obhodu pa sledi delavnica na temo priprava mazil v domači kuhinji
(praktični prikaz in predavanje o izdelavi mazil v domači kuhinji po receptih naših babic, izdelali pa bomo tudi mazilo za ustnice).

Nedelja, 24.6.2018
ZAČETEK: 10.00
CENA DELAVNICE: 25 EUR
TRAJANJE: približno 4 šolske URE
V ceno je všteta vozovnica za dvosedežnico in malica ob koncu delavnice.
Delavnica se izvede ob zadostnem številu prijav. Maksimalno število udeležencev delavnice je 20 oseb.

Prijave na: ninamozina@yahoo.com 

Več na Facebook dogodku tukaj. 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri