Za konec jogijskega izziva si privoščite kremasto presno tortico!

Če ste pridno vadili z nami, si zaslužite torto! Sledi recept za vegansko "cheesecake" tortico brez glutena. 

Za konec jogijskega izziva si privoščite kremasto presno tortico! (foto: ne-popolna.si) ne-popolna.si
17. 6. 2018

Pripravili jo boste hitro, pa še pečice ne bo potrebno uporabiti. Vse, kar potrebujete je dober blender in zamrzovalnik. Glavna sestavina so neslani in nepraženi indijski oreščki, ki jih namočimo preko noči ali pa prelijemo z vročo vodo ter pustimo stati eno uro.

Indijski oreščki vsebujejo veliko vitaminov (E, K in B6), mineralov (magnezij, železo, selen, baker, fosfor, cink) ter antioksidantov.

Recept je za tortni obod s snemljivim dnom premera približno 20-22 cm.

Sestavine
Podlaga:

  • 200g izkoščičenih datljev
  • 50g suhih fig
  • 180g mandljev
  • 2 žlice kokosovega olja
  • 1 žlička ekstrakta vanilije (lahko izpustite)

Krema:

  • 510g namočenih surovih indijskih oreščkov
  • 220g stopljenega kokosovega olja
  • 180ml mandljevega ali riževega mleka
  • 3 žlice kokosove kreme (pločevinko kokosovega mleka damo v hladilnik, odlijemo tekočino, kar ostane, je kokosova krema)
  • 10 žlic javorjevega sirupa (lahko tudi več)
  • 2 žlički vanilijevega ekstrakta

Dodatki za kremo: 

  • 2 žlici grenkega kakava
  • 2 žlici arašidovega masla
  • 2-3 žlice pasiranih malin brez koščic

Postopek:

V blenderju ali multipraktiku zmeljemo vse sestavine za podlago. Masa naj bo drobno zmleta oz. jo meljemo tako dolgo, da se prične sprijemati. Na dno pekača namestimo peki papir in maso enakomerno razporedimo po dnu.

Osnovo za tortico dobro pritisnimo ob dno ter postavimo v zamrzovalnik za približno pol ure. Med tem pripravimo kremo.

Vse sestavine za kremo gladko zmlejemo v blenderju ter jo razdelimo na tri enake dele. Prvemu delu dodamo kakav, drugemu delu arašidovo maslo, tretjemu pa maline. Vsak del premešamo tako, da dobimo enakomerno mešanico. Osnovo za tortico vzamemo iz zamrzovalnika in jo prelijmo s prvo plastjo kreme, malce potresemo, da uidejo zračni mehurčki in se krema poravna. Ponovno jo položimo v zamrzovalnik za 30 min, da se krema strdi. Enako ponovimo s kremo iz arašidovega masla in nato z malinovo kremo.

Tako zamrznjeno tortico lahko hranimo v zamrzovalniku tudi mesec ali dva. Ko se odločimo tortico postreči, jo najmanj tri ure odtajamo na sobni temperaturi.  Lahko jo prelijemo s stopljeno čokolado, obložimo s cvetjem ali jagodičevjem, možnosti so neskončne.

ne-popolna.si 

Za vsa vprašanja sem na voljo na Instagram ali Facebooku profilu.

Poglejte si še: 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri