Živorad Mihajlović Slavinski: Vrnitev Enosti

Obstaja skriti element, h kateremu vodijo vsi posamezni postopki. To je postopno gibanje od sveta dvojnosti, razdeljenosti ali sveta nasprotij v stanje Enosti, enotnosti in skladnosti.

25. 10. 2012

Živorad Mihajlović Slavinski, svetovno priznani raziskovalec alternativne psihologije, duhovnosti in ezoterike, v knjigi Vrnitev Enosti razlaga veliko resnico, do katere je prišel po več kot petdesetih letih proučevanja in prakticiranja različnih sistemov, metod in tehnik perenialne ali večne filozofije.

Spoznal je, da obstaja skriti element, h kateremu vodijo vsi posamezni postopki in to je postopno gibanje od sveta dvojnosti, razdeljenosti ali sveta nasprotij v stanje Enosti, enotnosti in skladnosti.

V prvem delu knjige, avtor poda strnjeno teoretično podlago, nujno za razumevanje praktične metodologije, saj je za resnično razumevanje tega sveta in človeškega bitja v njem nujno treba razumeti njegovo polarno strukturo in najglobljo nezavedno težnjo, da se iz tega protislovnega sveta osvobodi tako, da doseže Enost. Naprej predstavlja mnoge metode drugih ustvarjalcev, ki bolj ali manj težijo k preseganju dvojnosti in nadaljuje z obsežno in popolno predstavitvijo svojih metod spiritualne tehnologije, tako da se bralec lahko po zaslugi knjige vsaj do neke mere spremeni v praktika.

V knjigi, ki je v večjem delu praktični priročnik je avtor glavne napore usmeril v poskus, da izostri zavest bralca o tem, da ne more obiti dualnosti v sebi in zunaj sebe v svetu, v katerem živimo.

To je dolga in naporna pot, vendar vodi k izhodu iz labirinta. Obstajajo sistemi, ki o tem učijo in služijo kot dragoceni zemljevidi ter točni smerokazi. Človek, ki hodi po tej poti, prerase ta svet in postopoma neha igrati njegove prisilne in zmotne igre. Sam postaja živa integracija in sinteza najglobljega in najvišjega, svetlobe in teme, materialnega in duhovnega, svobodne volje in usode, omejitve individualnosti in neskončnosti univerzuma.

Več o knjigi

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri