Zdravilne lastnosti jabolčnega kisa

17. 5. 2012
Deli
Zdravilne lastnosti jabolčnega kisa

Jabolčni kis je živilo, polno vitaminov, mineralov in snovi, ki jih potrebujemo za zdrav imunski sistem.

Zadostujeta dve čajni žlički kisa, razredčenega z vodo, zjutraj na tešče, številni napitku dodajo še žličko medu – to je eliksir, ki ima več kot tisočletno zgodovino.

Številni so njega zdravilni učinki

Tisti, ki njegove blagodejne učinke dobro poznajo pred vsakim obrokom že zaužijejo žlico jabolčnega kisa, saj naj bi to pospešilo metabolizem in zmanjšalo apetit.

Jabolčni kis zdravi tudi infekcije sinusov, akne, visok holesterol, utrujenost, vneto grlo, dermatitis, artritis, kot razstrupljevalno sredstvo pa ga je uporabljal že Hipokrat. Odsvetujejo pa ga osebam, ki imajo preveč želodčne kisline, gastritis, čir na želodcu ali na dvanajsterniku.

Kis naj bi bil tudi super zdravilo proti revmatičnim bolečinam v sklepih. Boleča mesta čez noč ovijte s platneno krpo, ki ste jo dobro prepojili z jabolčnim kisom, čez pa povijte toplo flanelasto krpo.

Kisli 'čudež' omili tudi bolečine v grlu: v kozarcu zmešajte en del kisa s tremi deli mlačne vode. Grgrajte vsako uro tri, štiri požirke, nato izpljunite, ko se stanje izboljša, grgrajte na uro in pol do dve uri.

In še super za telo: privoščite si masažo s kisovo raztopino, ki koži vrne naravni kisli plašč. V liter tople vode vlijte skodelico kisa, položite roke v raztopino in masirajte celotno telo: vrat, roke, noge, ramena, trebuh ... Masirajte v smeri proti srcu.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja