Zdrave sladice: Čokoladni in slivovi tartufi

5. 11. 2016
Deli
Zdrave sladice: Čokoladni in slivovi tartufi (foto: Barbarella)
Barbarella

Barbarella, avtorica nove veganske kuharske knjige Alkimija čistih okusov, je za vas pripravila sladice brez slabih maščob, rafiniranega sladkorja, mlečnih izdelkov in tudi glutena.

Sestavine za tartufe:

  • 1,5 skodelice indijskih oreščkov (250 g)
  • ¾ skodelice vode (150 ml)
  • ščepec himalajske soli
  • 2/3 skodelice tekočega sladila (javorov ali agavin sirup)
  • 1/3 skodelice kakava v prahu
  • ½ čajne žličke vanilje v prahu
  • 1 skodelica utekočinjenega kakavovega masla

Sestavine za nadev:

  • 1 skodelica suhih sliv, izkoščičenih in namočenih v jabolčni sok

Priprava tartufov:

V močnem mešalniku do gladkega zmešajte vse sestavine, razen kakavovega masla, potem pa na nizki hitrosti med mešanjem dodajte še kakavovo maslo, da se vse sestavine lepo zmešajo. Okusite sladkost in po potrebi dodajte še sladilo. Maso vlijte v dve pripravljalni skledi in ju popolnoma ohladite v hladilniku, da se strdi.

Nato z manjšo sladoledno zajemalko in z rokami oblikujte v kroglice. Kroglice nadevajte z eno odcejeno suho slivo, tako da v sredino kroglice potisnete slivo in še enkrat vse skupaj povaljate v kroglico ali v kakavni posip. Tako pripravljene tartufe še malo ohladite, preden jih postrežete.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel