Začimbe, bogate z antioksidanti

16. 2. 2014
Deli

Čeprav je bilo že veliko raziskav o vsebnosti antioksidantov v hrani, je po drugi strani še veliko neznanega.

Znanih pa je vendarle že, da so naslednje začimbe nadvse bogate z antioksidanti ...

  • Rožmarin: Preden spečete kruh ali žemljice, jih namažite z olivnim oljem in posujte s posušenim rožmarinom. Lahko dodate tudi malce soli.
  • Ingver: Naredite si limonado z ingverjem. Pol žličke nastrganega ingverja dodajte v liter sveže limonade.
  • Rdeča paprika: Iz avokada naredite domač guacamole in mu dodajte četrt žličke zmlete rdeče paprike.
  • Origano: Za boljši okus toplega sendviča poskusite z mocarelo in rezino paradižnika, na katerega stresite žličko origana.
  • Timijan: Prebudite svoje brbončice z umešanimi jajci z zelišči – dvema jajcema dodajte osmino žličke suhega timijana.
  • Cimet: Cimet lahko uživate skoraj v vsaki sladici, najlažje pa je, da ga dodate jogurtu.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol