Čeprav je bilo že veliko raziskav o vsebnosti antioksidantov v hrani, je po drugi strani še veliko neznanega.
Znanih pa je vendarle že, da so naslednje začimbe nadvse bogate z antioksidanti ...
- Rožmarin: Preden spečete kruh ali žemljice, jih namažite z olivnim oljem in posujte s posušenim rožmarinom. Lahko dodate tudi malce soli.
- Ingver: Naredite si limonado z ingverjem. Pol žličke nastrganega ingverja dodajte v liter sveže limonade.
- Rdeča paprika: Iz avokada naredite domač guacamole in mu dodajte četrt žličke zmlete rdeče paprike.
- Origano: Za boljši okus toplega sendviča poskusite z mocarelo in rezino paradižnika, na katerega stresite žličko origana.
- Timijan: Prebudite svoje brbončice z umešanimi jajci z zelišči – dvema jajcema dodajte osmino žličke suhega timijana.
- Cimet: Cimet lahko uživate skoraj v vsaki sladici, najlažje pa je, da ga dodate jogurtu.