Recepti za pripravo zdravih in nadvse preprostih zajtrkov, kot smo se jih naučili pripravljati z osebnim trenerjem in Feelgood kuharjem Mariom Sambolcem na Sensa kuharskem tečaju.
Hitri zajtrk - smoothie
- 100 g skute
- 2–3 dcl vode
- 1 žlica naravnega mandljevega masla
- gozdni sadeži po okusu (npr. borovnice)
- lahko začinimo z vaniljo, cimetom …
PRIPRAVA: Vse skupaj zmiksamo v blenderju ali s paličnim mešalnikom.
Presni zajtrk
- jogurt (ovčji, kozji ali ekološki iz kravjega mleka)
- manjša pest oreškov (mandlji ali brazilski ali makadamia)
- žlička strtih lanenih semen
- sadje po okusu (jagodičje, jabolko, kivi …)
- za bolj aktivne lahko tudi OH (npr. ovseni kosmiči)
PRIPRAVA: Sestavine zmešamo v skodelici.
Vikend zajtrk
- 100 g puste skute z žličko bučnega olja in praženimi semeni po okusu
- popečen kruh iz kaljene pšenice
- omleta ali na maslu pražena jajčka
- kalčki po okusu
- popečen kruh iz kaljene pšenice
- na maslu pečene rezine jabolka
- mlada špinača
- kurkuma, sol
- jajca
PRIPRAVA: Na razine narezano polovico jabolka rahlo popečemo na maslu; v ločeni posodi rahlo razžvrkljamo jajčki, dodamo oprane in narezane liste mlade špinače, začinimo s soljo in poprom po okusu ter polijemo po popečenih rezinah jabolka; vse skupaj popečemo, da jajčka zakrknejo, a pazimo, da se zmes preveč ne izsuši. Postavimo na krožnik in po želji posujemo z malo kurkume v prahu.
Podrobnosti v videu!
12032011_SEN_kuharski_tecaj_zajtrki