Recept: Veganska Sacher torta • Zdrave odločitve • Sensa.si

Sensa

Super in preprost recept za praznične dni. Torta, ki ne vsebuje rafiniranega sladkorja, jajc ali mleka. Je pa sočna in čokoladna. Kdo ne mara Sacher torte?

Potrebujemo:

Za pekač premera 14 cm

  • 2 dcl pirine moke 
  • 0,5 dcl koruznega škroba
  • 1 dcl kakava
  • 0,5 dcl kokosovega sladkorja
  • 2 (1,5) dcl ovsenega mleka ali katero drugo tekočino, če je tekočine premalo jo še dodajte
  • 0,5 dcl sezamovega olja 
  • 1 bio pecilni prašek
  • 1 žlica regratovega medu

Premaz:

  • Marelična marmelada

Preliv:

  • 0,5 dcl ovsenega mleka
  • Jedilna čokolada pribiližno 40g

Suhe sestavine damo v eno posod, mokre sestavine s sladkorjem vred pa v drugo.

Olje, tekočino in sladkor dodobra premešamo in počasi dodamo suhe sestavine. Dobiti moramo kremasto rahlo tekoče testo, ki ga vlijemo v pomaščen pekač.

Pečemo na 190˙C približno 35 minut. Po 25 minutah že preverimo, če je slučajno že pečeno in sicer v sredi zapičimo tanek nož. Če izvlečemo suh in čist nož, je testo že pečeno, drugače pečemo dalje.

Biskvit vzamemo iz pečice in ga ohladimo. Prerežemo na pol, pomažemo z marelično marmelado, pokrijemo z zgornjim delom biskvita in po vrhu še prelijemo marelično marmelado zmešano z malce vode.

Pustimo stati dobro uro in nato po vrhu prelijemo s čokoladno glazuro, ki jo naredimo s stopljeno jedilno čokolado in ovsenim mlekom oz. katerim drugim, ki ju na blagem ognju segrevamo, da se dodobra razpustita in ob mešanju povežeta.


Recept: Jasmina Hrastovec, več receptov na: mincikuha.blogspot.si ali Facebook: Minci kuha - Vegi preprosto in dostopno

Poglejte si še: Recept: Ingverjevi piškoti

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri