Recept: Šparglji z vmešanim tofujem

5. 4. 2017
Deli
Recept: Šparglji z vmešanim tofujem

Izkoristite šparglje, dokler so na voljo. In takole so res hitro pripravljeni za zajtrk... kosilo ali večerjo!

Uporabimo (za 2 osebi):

  • šop špargljev, ki jih očistimo, odstranimo olesenele dele in na drobno narežemo
  • polovica pora ali čebule
  • 200 g tofuja
  • ščep kurkume
  • sol, poper, peteršilj, česen, drobnjak, majaron
  • olivno olje
  • po želi za bolj kremast izid, dodate po koncu praženja malce vode 0,5dcl in pa 1 žlico kvasnih kosmičev ali čičerikine moke, opcijsko
  • čili (po želji) 

Šparglje očistimo, odstranimo olesenele dele in jih narežemo na kolobarje. Vršičke damo posebej, saj jih dodamo čisto na koncu.

Na olju prepražimo por, ki ga solimo. Nato dodamo šparglje in pražimo nekje 5 minut na blagem ognju. Sledi z vilico pretlačen tofu in vse ostale sestavine.

Pražimo, da se sestavine med seboj povežejo. 

Na koncu zalijemo z malo vode, dodamo kvasne kosmiče, vršičke špargljev ter še malce podušimo. Dodamo česen, peteršilj in drobnjak.

Po želji malce začinimo z mletim čilijem.

Zraven se prileže kos domačega kruha in skleda regratove solate.

Recept: Jasmina Hrastovec, več receptov na: mincikuha.blogspot.si ali Facebook: Minci kuha - Vegi preprosto in dostopno

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja