Recept: Brstični ohrovt s sezamovo skorjo

4. 5. 2017
Deli
Recept: Brstični ohrovt s sezamovo skorjo

Najbolj okusen način za pripravo brstičnega ohrovta. Hrustljav na zunaj in mehki na znotraj. Skupaj z vegansko jogurtovo omako je odličen prigrizek ali priloga. Jed je lahko pripravljena brez glutena. Bon appétit!

Sestavine: 

  • 2 ½ skodelice brstičnega ohrovta
  • ½ skodelice pirine moke (če želimo jed brez glutena, zamenjamo z mešanico brezglutenske moke)
  • 1/3 skodelice vode
  • ½ žličke soli
  • ½ žličke česna v prahu
  • 1/3 žličke mletega koriandra
  • ščep popra
  • ½ skodelice sezamovih semen
  • 2 žlice kokosovega olja

Za limonino-česnovo jogurtovo omako: 

  • 125g nesladkanega kokosovega ali sojinega jogurta
  • 1 žlička stisnjenega limoninega soka
  • 1/3 žličke soli
  • ½ žličke česna v prahu
  • Opcijsko: čili, narezan svež peteršilj

Priprava

1. Segrejemo pečico na 200°C. Operemo in obrežemo brstične ohrovte, popivnamo s papirnatimi brisačami. Večje ohrovte prerežemo na pol.  

2. V skledi zmešamo moko, vodo, sol, česen v prahu, mlet koriander in poper. V drugo skledo damo sezamova semena. 

3. Pripravimo pekač, ki ga pokrijemo s peki papirjem. Stopimo dve žlici kokosovega olja in polovico polijemo na peki papir. 

4. Potopimo brstične ohrovte v mešanico moke, nato jih povaljamo v sezamova semena. Damo na peki papir in na koncu polijemo s kokosovim oljem, ki nam je ostal. Pečemo 20 minut. 

5. Ko se brstični ohrovti pečejo, pripravimo še jogurtovo omako. Vse sestavine zmešamo skupaj, na koncu za dekoracijo lahko dodamo še čili in narezan peteršilj. 

Recept in fotografije: Sabina Turk, Hearty Vegan Kitchen

Novo na Metroplay: O psihiatriji in duševnih motnjah | Anica Gorjanc Vitez