Kako hrani zvišati energijo

18. 9. 2012
Deli
Kako hrani zvišati energijo? (foto: Cuba Gallery)
Cuba Gallery

Kako blagosloviti hrano, ji zvišati energijo ter s tem zdravje svojega telesa?

Zakaj je to tako pomembno?

Vedno večkrat dajemo pri izbiri hrane prednost ekološko pridelani hrani, brez pesticidov ali drugih škodljivih snovi. Malokrat pa se vprašamo, ko sedimo v restavraciji ali ko kupujemo hrano v trgovini, kakšno energijo vsebuje. Ali je bila pridelana, pripravljena in dostavljena z ljubeznijo?

Naše telo, naše celice so sestavljene energije, ki jo preko hrane vnašamo v njih. Smo kar jemo.

Vemo kakšna energija vstopa v naše telo?

Energija materinega mleka

Materino mleko velja za popolno hrano. Otrok v času, ko uživa materino mleko, raste in se razvija na vseh nivojih. Živi »samo« od mleka. Ampak ni le uravnotežena vrednost beljakovin, ogljikovih hidratov, maščob, vitaminov in mineralov tista, ki mu nudi zdravje in rast. Prsi so organ, ki leži blizu srca. Spadajo pod srčno čakro, ki je središče brezpogojne ljubezni. Ko se mati poveže s svojim otrokom preko prsi, mu s tem dobesedno vliva energijo ljubezni.

Če prisluhnemo telesu nam pove ...

Kadar zbolimo, navadno začutimo katera hrana nam ustreza in katera ne. Takrat smo bolj dojemljivi za jezik svojega telesa. Prav tako smo ga tudi veliko bolj pripravljeni poslušati že zato, da hitreje ozdravimo. V času bolezni bolje občutimo ali je hrana narejena z ljubeznijo.

Energija v hrani nas lahko sprošča in pomaga pri meditaciji in zdravju

Energija iz hrane se prenese v celice našega telesa na vse subtilne nivoje. Ni naključje, da v ašramih navadno uživajo vegetarijansko ali vegansko hrano. S tem v svoje telo s hrano ne vnašajo nepotrebnih čustev, ki bi jih motila pri raziskovanju sebe in iskanje svoje notranje modrosti.

Ni potrebno da živimo v ašramu, hrano lahko prav tako oplemenitimo s pozitivno energijo tudi doma. Na ta način postajamo bolj dovzetni, kaj je za nas koristno, odpremo se za nove izkušnje in v sebi začutimo večji mir.

To je neprecenljivo darilo in tako malo je treba, da spremenimo energije iz nekoristnih v koristne.

Za začetek že, če smo za hrano le hvaležni.

Besedilo: Barbara Fojkar, www.be-prema.com

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja