Zapečena grenivka

29. 4. 2012
Deli
Zapečena grenivka (foto: Arhiv revije Sensa)
Arhiv revije Sensa

Naj bo zajtrk od danes naprej najbolj razkošen obrok v dnevu!

Za 1 osebo: Grenivko operite in jo prerežite na pol. Odrežite dno grenivke, a le toliko, da bo lahko stala. Z majhnim nožem v meso grenivke zarežite zvezdo.

V majhni posodi zmešajte 2 žlici rjavega sladkorja, 1/2 žlice cimeta in žlico zmehčanega toplega masla.

Z zmesjo napolnite vdolbine, ki ste jih naredili z nožkom, ter grenivko prestavite v posodo za peko. Zgornji grelnik pečice segrejte na približno 200 °C in grenivko postavite v pečico, da se bo zmes sladkorja, cimeta in masla stopila in pomešala s sokom sadeža.

Grenivko postavite na krožnik in jo posujte s sveže sesekljanimi lističi mete.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja