Za dobro počutje ob srečni hrani; Sensa kuharski tečaj

21. 2. 2011
Deli
Za dobro počutje ob srečni hrani; Sensa kuharski tečaj (foto: Shutterstock)
Shutterstock

Kako pričarati srečno hrano?

Temelj predstavlja DOBRO POČUTJE!
In dober temelj postavimo z upoštevanjem načela EATGOOD:

  • Jej hrano, ki bi jo tudi sam potencialno lahko nabral, ulovil, izluščil ali pridelal,
  • vsak obrok naj bo sestavljen iz beljakovin, vlaknin in dobrih maščob,
  • dnevno zaužij vsaj tri obroke in enega od teh v prijetni družbi; dodatne malice so odvisne od stopnje aktivnosti.


Ljudje resnično in iskreno iščemo karkoli, česar bi se lahko oprijeli, v upanju na izboljšanje svojega zdravstvenega stanja, usihajoče energije in pustih, neokusnih obrokov. In v poplavi z vseh strani priporočenih najrazličnejših diet, pozabljamo na individualen pristop – na upoštevanje želja, osebnih ciljev, omejitev ter presnovnih karakteristik in dejanskih potreb organizma.

Na Sensinem kuharskem tečaju z Mariom Sambolcem in Vesno Milenković se bomo pogovarjali o hrani, razkrinkali »antihrano« in ponudili veliko nasvetov o izbiri pravih živil.

Naučili se boste pripraviti tri tipe zajtrkov ter po dva tipa kosil in večerij; dobili boste obilo idej, kako kombinirati živila, da vam bo priprava obrokov v veselje!

Do takrat pa se trudite razvajati z najboljšo, najkvalitetnejšo in za vas najprimernejšo hrano!

Tečaj bo v soboto, 12. marca, od 8.00 do 15.00, v stavbi BSH Hišni aparati, na Litostrojski 48 v Ljubljani. Srečni kuharji se prijavite do 9. marca oziroma do zapolnitve mest (njihovo število je omejeno).

Več informacij in prijave na e-poštni naslov tecaj@adriamedia.si.

Cena tečaja je 20 EUR.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja