Pečen rižev puding z muškatnim oreščkom • Za vse čute • Sensa.si

Sensa

Sestavine za 4 osebe: • 250 g okrogloznatega riža • 600 ml mleka • 3 jajca • 60 g rjavega sladkorja • 1 zavitek vaniljevega sladkorja • 1 ščepec soli • 150 g smetane • muškatni orešček • 4 žličke masla

Priprava:

1 Riž in mleko zavrite, posodo pokrijte in ga približno 15 minut ter ob stalnem mešanju kuhajte pri srednji temperaturi.

2 Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Jajca razžvrkljajte s sladkorjem, vaniljevim sladkorjem in soljo. Segrejte smetano, ji ob stalnem mešanju prilijte še jajčno zmes in počakajte, da se zgosti.

Primešajte še riž, prelijte v štiri namaščene modelčke, potresite z muškatom in na vrh vsakega položite košček masla. Modelčke postavite v globok pekač, prilijte vročo vodo, tako da bodo modelčki do dveh tretjin potopljeni v vodi. Rižev puding pecite približno 35 minut.

Priprava približno 15 minut.
Kuhanje približno 50 minut.
Preprosto.
Na osebo približno 580 kcal.
B: 15 g, M: 26 g, OH: 72 g.
Radi ga imajo mali in veliki.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri