Kaj nam prinaša mesec maj 2012?

8. 5. 2012
Deli
Kaj nam prinaša mesec maj 2012?

Mesec, ki je pred nami, je mesec velikih prebojev, samouresničitev, globoke predanosti in spreminjanja toka vašega življenja v pozitivnejšo, srečnejšo smer.

V mesecu maju vstopimo v vladavino arhetipa Kolesa sreče. Morda ste že ob koncu aprila začutili neko olajšanje, da se je vse začelo bliskovito premikati.

Mesec, ki je pred nami, je mesec velikih prebojev, samouresničitev, globoke predanosti in spreminjanju toka vašega življenja v pozitivnejšo, srečnejšo smer.

Maj bo čas nepričakovanih priložnosti, nepričakovanih dohodkov, lahko zapuščine in doseganja obilja na vseh nivojih, ki ste si ga zaslužili v preteklosti, a le pod pogojem, da boste odprti za nove priložnosti.

Edino, kar lahko ustavi Kolo sreče je navezanost na stare načine vzorcev, obnašanja in vedenja. Čas bo povezan tudi s kesanjem... obžalovanjem, če niste sprejeli svoje vloge in stvari rešili, ko je bil še čas.

Zdaj bodo prišle na vašo pot nepričakovane priložnost, ki bodo vezane na obilje na vseh ravneh, zato je čas, da  »spustite ročno zavoro« in ste odprti za življenjske priložnosti, ki vam bodo prinesle razcvet in »boljše čase«.

Posvečajte se rasti in širjenju v nove smeri, na vseh področjih vašega življenja. Vse nagrade, ki jih boste zaslužili v tem času, ste si zaslužili z delom v preteklosti.

Torej, »tako kot ste sejali, tako boste želi«. Zdaj bo čas, ko boste morali resnici pogledati v oči. Zaupajte si in mislite pozitivno, saj obilje dobrih misli privlači obilje dobre in pozitivne manifestacije.

V soboto, 5.maja 2012 je bil poseben prehod v letu 2012 in pomemben ključni moment ob prehodu, ki se bo zgodil ob koncu leta na velikem »grand« portalu 12. decembra in galaktično poravnavo na 21. decembra.

Majska poravnava, ki bo 5. decembra, bo energetsko prinesla močan val ženske energije na  Zemljo. Mesec maj bo tudi mesec prehoda in novega začetka skozi večjo spremembo.

Številka 5 v numerologiji predstavlja večje spremembe, kreativnost in akcijo in ker je leto 2012 tudi leto števila 5, vlada mu arhetip Svečenika, bo tematika in polje sprememb na družini in dejanski postavitvi temeljev.

Nov začetek in sprememba bo na področju družine in doma. 5-5-5 kot: 5 - kozmična sprememba,  5 - božanski človek, kot prevodnik za spremembo in 5 - Gajina/planetarna sprememba.

Portal 5-5-5 je namenjen za sidranje energijskih struktur za podporo večjim spremembam, tako na vaši osebni kot na planetarni ravni. Gre za most, ki je nujno potreben za spremembe na obeh ravneh, tako na kozmično/galaktični ravni kot na zemljsko/planetarni ravni,  skozi portal božanskega človeka – Srce Božanske Ljubezni skozi Enost.

Ne pozabite, tudi vaše telo mora biti pripravljeno! Spravite ga v aktivno in zavestno delovanje. Vaša telesa bodo le fizična sidra in prevodniki za večje spremembe, saj bodo sprejemala kozmični in zemeljski pulz skozi zavestne celične strukture vaše telesne matrike.

Vaša centralna točka je Srce, ki je resnični most za vse zavestne spremembe na tem planetu, tukaj in zdaj.

Vi ste sprememba. Ne spreminjajte drugih ... sprejmite jih, spremenite sebe.

Dan kasneje, 6. maja 2012 je bila Polna Luna in to Wesak Polna Luna, ko se praznuje rojstni dan  in »razsvetljenje« Bude.

Buda je tisti, ki je razsvetljeni, je energija učenja o sočutju in ravnotežju. Na ta večer bo občutiti še poseben vpliv Kozmičnih in Zemeljskih energij, ki se bodo skozi namero in zavestno usmeritev misli lahko vsidrale skozi vaše Srce. 

Vesak - Sonce v Biku - Polna luna v Škorpijonu - je najmočnejša Polna luna v letu. Tranzitno Sonce gre skozi Bika, na višini pa je Luna v Biku, ki mu vlada Venera, duhovni vladar Zemlje. Venera se istoveti z Marijo, Svetovno Materjo. Maj, mesec Bika, je mesec Marije.

Venera se pojavi na zahodu kot pernata kača bog Quetzalcoatl, ki je prinašal razsvetljenje Majem;  na vzhodu je ona Maya, mati Bude.

Lunarni cikel je val ustvarjanja, ki prinaša izpolnenje, ko je luna polna. Vsaka Polna luna prinaša razodetje in možnosti za zdravljenje telesa, uma in duha. Luna je od koder prihaja Mati, ki kaže Luč duhovnega Sonca, da bi spodbudila podporo, zaščito, in prinesla na cvet semena ustvarjanja.

Polna luna je kot vrč, ki zliva na rano eliksir. Vsa ta energija traja še tri dni po dnevu ob polni luni. Mir in ravnotežje, globoko dihanje, meditacija, joga, ritmična glasba in ples so pomoč za prejemanje blagoslovov iz nebes.

Ker gre v tem letu za veliko transformacijo, naredimo še povzetek... leto v katerem smo vlada številu 5. Skozi transformacijo, ki je ključ v letu 2012, nam bo omogočila Integracijo.

To je tudi tema tega leta in prav v tem v mesecu, v maju, vas bo energija podprla, da postavite nove temelje v svojem življenju.

Vse lekcije,izzivi in vsi darovi bodo hodili iz naslova Integritete, kako dobro ste postavljeni v svojem centru in ali to kar mislite, čutite, da resnično tudi delujete v skladu s tem.

Da bi integracija lahko prišla v vaša življenja in vaš vsak dan, je bila potrebna tudi pot v podzemni svet, da ste se lahko soočili z vsemi preteklimi demoni iz preteklosti.

Aprila se je proces transformacije končal. Splošna dinamika tega leta je, da se razrešijo družinske teme, v maju pa se boste odločali kakšno družino želite ustvariti in kako si želite preživeti svoje življenje.

Največji izziv bo še vedno, koliko si boste dovolili okupirati z zunanjim svetom, ljudmi okoli, nasveti, učenji in mnenji drugih, reakcijami Ega, kaj je prav in kaj ne...

Vse to se bo intenzivno predelovalo skozi različne procese boja Svetlobe in Teme. Od vas je odvisno pa... kaj boste energetsko hranili globoko v sebi, Svetlobo ali Temo.

Ker je leto 2012 leto učenja, postavljanja temeljev in vaših korenin, se bo v maju zdravila družina in vse, kar je znotraj vas nezaceljenega, ranjenega in preživetega.

Kaj boste v maju začenjali?

To bo čas bo za razreševanje prikritih družinskih problemov ali za odpravo družinskih vzorcev, ki so vam že zdavnaj odslužili. Največ dela boste imeli z Egom, ki bo predstavljal vašo »lažjo pot«, in to je »da odidete«.

Energija vas zdaj uči pripadnosti, varnosti, zaščite in odgovornosti, ki je potrebna, ko ustvarjate družino in si postavljate v življenju temelj. Ker je to simbol, ki kaže tudi na čas velike duhovne rasti, se boste lahko skozi celo leto 2012 podali na globok vpogled vase in začeli z intenzivnim delom na sebi.

Maj je mesec, ko vas podpira, da to tudi dejansko zrealizirate, s tem pa boste postavljali korenine pri sebi, če jih še nimate.

Odlično vas bo energija podpirala, da začnete s šolanjem, poučevanjem ali da s svojim delom svetujete drugim. Energija bo odpirala povezavo do Novih svetov skozi sanje, povečana bo moč intuicije, jasnovidnost in preroške sanje bi znale biti zelo žive in pogoste.

Raziskujte svoje sanje, te bodo imele močan pomen za vas v letu 2012. Pomembna bo tudi glasba, zato jo poslušajte in pazite kaj poslušate, saj se s tem na nezavednem zdravijo vaši strahovi in prikriti vzgibi odzivanja in delovanja.

Prav glasba vas bo spravljala v ravnovesje, meditacija pa vam naj bo na tej poti samo orodje, da se povežete z Božanskim delom sebe. Vzemite si čas zase, da se boste slišali.

Prisluhnite glasu Srca.

V mesecu maju ne pozabite tudi na starodavno slovensko izročilo in tiste dni, ko imajo prvo besedo takoimenovani Ledeni možje, na koncu pa svojo piko na »i« na postavi Zofka. Ker bo maj vremensko spremenljiv, upajmo, da bodo možje opravili svoje delo dobro, saj je od njih odvisno, kako dobro bo obrodilo naše »brsteče rastje« in kako naklonjeno nam bo vreme. Ledeni svetniki, naj bi pregnali mraz.

In kaj vsak izmed teh svetih mož prinaša: 12. maja nastopi vladavina Pankracija, ki velja za zavetnika otrok in cvetja. On je tudi »krivec« saj  kot prvi pričenja »ledeno obdobje in morebitno slabo vreme v tem času«.

Kot drugi nastopi 13. maja Servacij in ta naj bi pomagal k sreči in uspehu. Zanimivo je, da ga častijo tudi kot zavetnika proti pozebi, ker njegovega groba ni nikoli prikril sneg.

Tretji ledeni mož nastopi svojo vladavino 14. maja. Bonifacija je doletela mučeniška smrt. Preganjalci kristjanov so reveža namreč vrgli v vrelo smolo.

No 15. maja, za konec, pa nastopi... Zofka. Upajmo, da bo tudi letos »polulana« in nam prinesla lepo poletje. Staro izročilo pravi, da če na Zofko dežuje, je vreme lepo vse poletje oz 40 dni.

Ko bo Zofka opravila svoje, se bo vmešala še Venera in pomešala štrene pri vrednotah in odnosih. Ker je v tem letu veliko retrogradnih obratov planetov že bilo, tudi mesec maj ne bo izjema. 16. maja se v retrogradno gibanje obrne Venera, ki bo v tem položaju vse do 28. junija. 

Vladala bo v znamenju Dvojčkov. Vsi ki ste Biki, Dvojčki in Tehtnice boste njen vpliv najbolj občutili, kajti Venera vlada lepoti, odnosom in vrednotam.

Še posebej pomembno v tem obdobju bo, da si ne sposojate denarja – gotovine, da ne kupujete dragih stvari ali vzemate posojila, posebno bodite pozorni, da ne začnete na novo kakšno vezo, še posebej pa to ni primeren čas za poroko.

V času retrogradne Venere, lahko obnovite stare čustvene veze, najdete mir in harmonijo skozi umetnost, ples in zabavo.

Eclipse

Mrka, ki se bosta zgodila konec maja in v začetku junija bosta zaprla energetski proces, ki se je začel konec lanskega leta, ko je bil čas opuščanja karme in starega.

Oba bosta prinesla moč energetske povezave ženske in moške energije. Najprej nam sledi sončev mrk, ki bo 20.maja ob ob 19:47, lunin mrk pa bo 4. junija ob 7:11.

V letu 2012 bodo sončni in lunini mrki na oseh Dvojček - Strelec, zato vsi ki imate tudi svoje kotne točke oziroma osi ASC-DSC ali MC-IC v svojih rojstnih kartah v teh znamenjih, lahko pričakujete velike spremembe, premike ali celo zlome.

Mrki v teh znamenjih sporočajo, da se boste podrobneje ukvarjali s stvarmi in področji, ki jim niste posvečali dovolj pozornosti. Sončev mrk v znamenju Strelca si je mogoče razlagati kot spremembe, ki so povezane s cerkvijo, religijo in duhovnostjo.

Strelec vlada tudi tujini in mednarodnim vprašanjem; na tem področju se lahko (z)ruši mednarodna diplomacija, mednarodno družbeno, socialno in politično prizorišče pa bo doživljalo spremembe in krize, ki smo jim prvič bili priča že konec novembra in v začetku decembra v lanskem letu.

To, da so sporne vse meje, ki se zapirajo, zunanja trgovina ne deluje, kot bi morala, živčnost pa je občutiti tudi na borzah, vse to bo sedaj še bolj vidno. Vsi ki imate v teh znamenjih svoje osebne planete, natančneje na 14 stopinji, se pripravite na spremembe in premike.

Čas mrkov je vedno povezano tudi z vremenskimi nevšečnostmi, zato se ne čudite, da bo maj ne samo energetsko nepredvidljiv in poln akcije, tudi vreme bo spremenljivo, muhasto in pričakujete lahko, da bo prišlo tudi do atmosferskih vplivov, sončnih izbruhov in potresov.

Priča bomo neurjem, nestalnemu zračnemu pritisku, več bo opravka s komunikacijskimi sredstvi, ki ne bodo sigurna, prav tako kot razpoloženje ljudi, nestabilnost pa bo čutiti tudi na ekonomsko-političnemu položaju.

Zato s sklepanji dogovorov previdno, kajti okoli dnevov, ko se mrki dogajajo je delovanje energij oteženo. V tem času vsakdo zagovarja svoje stališče, odpira se več »front«, zadeve pa na koncu ostanejo nedokončane. Skratka, veliko »vpitja«, lahko praznih obljub in konec koncev malo narejenega.

V tem času se obetajo tudi težave z letalskimi prevozi in zamude, živčnost bo opazna tudi na cestah, v avtomobilski in transportni industriji. Zelo bodo v tem obdoblju poudarjena tudi vprašanja, povezana s šolstvom in kulturo. Izziv bo potrpežljivost in harmonična »komunikacija«.

Energija končnega vala kozmične sprož itve, ki bo 20. maja, bo ženska energija, ki se bo skozi spremembe na različnih nivojih uravnotežala. Predvsem se bo uravnotežala energija na delih našega planeta, ki so v moškem neravnovesju. Enako se bo dogajalo tudi na individualnem nivoju posameznika, ko se bo znotraj vsakega izmed vas uravnavala moška in ženska energija. Ta se bo izrazito poravnavala glede na spol in na namen, ki si ga je izbrala duša.

Prav dotok ženske energije bo v veliki meri pomagal v uravnoteženju, sprejemanju in poglabljanju v resnični namen, ki vam ga je namenila božanska svetloba. Predhodno je nujno potrebno ravnotežje teh dveh energij v vsakem izmed nas,  zato da se kolektivno premaknete v ne-polarna kraljestva, na vseh nivojih. Iz dualnosti se premikamo v Enost skozi Ljubezen.

Vsi ti kozmični sprožilci se sprožajo ob energetsko pomembnih portalih, nas energetsko podprejo in nas spomnijo, da je potrebno dvigniti se »nad« vaš Ego, odpreti Srce in stopiti na pot, ki vam je zapisana.

Občutek boste imeli, da vse teče hitreje, da čas teče pospešeno, zdaj, ko se kolektivno vstajenje bliža središču znotraj vaših individualnih in skupinskih doživljanj.

Leto 2012 je in bo intenzivno in če ste eden izmed mnogih, ki imate občutek, da ste nekje iztirili... je to popolnoma  v skladu procesa. Tisti, ki to občutite vedite, da vas je iz ravnotežja vrglo ven le začasno, to pa zato, da se imate moč povezati se s sabo in odpustite kar ni v skladu z vašim namenom. 

Kot človeštvo boste čutili vpliv tega skozi to, kar se imenuje »simptomi vstajanja« o katerih sem že pisala, in to bi se lahko tudi zdaj, ko se premikate v življenju naprej, na individualnem nivoju kazalo kot nihanja razpoloženja, omotica, nespečnost, zaskrbljenost, duševna otopelost, občutek norosti, brezbrižnost in utrujenost.

Vsaka nova energija bo zahtevala fizična, čustveno - mentalna in duhovna prilagajanja na višje frekvence, na katere se sidramo. Lahko bi občutili tudi to, da ste naredili en korak nazaj preden naredite dva koraka naprej... no to je tudi vpliv še vedno retrogradnega Saturna, ki nam diha za ovratnik!

Da se boste tega občutka znebili je pomemben fokus kaj želite, imejte vero iz Srca in zgodila se bosta dva koraka naprej.

Pa še nekaj o retrogradem Saturnu, ki se v tem mesecu, 25. junija, obrača nazaj v direktno gibanje.

Ta vas sooča s svojo senco od februarja, ko je se je obrnil v retrogradno gibanje in  vam je na pot pripeljal različne situacije in ljudi, ki so ali so bili vaša ogledala. In... ali ste se ogledali? Ste se spremenili? Ali ste vztrajali, da se morajo spremeniti drugi?

Tako kot izbirate ljudi okoli sebe, tako dobro cenite in vrednotite sebe. V času retrogradnege Saturna lahko razmišljate počasi, proces je še vedno upočasnejen z namenom, da lahko počasi ocenjujete svojega nasprotnika in partnerja – ocenjujete pa pravzaprav... sebe.

Zdaj je čas preverjanja temeljev in morda celo zakona, tudi tega, kako dobro boste shajali na dolgi rok, če ste začeli kakšno resno vezo ali odnos v februarju.

Lahko se zgodi, da se kakšne veze, ki so bile prekinjene v januarju zdaj obnovijo, zato pa boste mogli resnično pogledati sebi globoko v Srce. Kar niste razrešili, ne mislite da ste prišli skozi... čaka vas test in račun, ki ga boste slej kot prej morali poravnati.

Čas je, da dozorite skozi odnos, da končno ugotovite kaj želite in nikakor to ni čas, da še enkrat »zbežite«. Čas je, da uredite preteklost in ugotovite zakaj se počutite tako nesigurni, ogroženi in nesvobodni.

In kaj bo izziv v tem mesecu?

Rutina in ustaljene navade lahko obilje spremenijo v pomanjkanje, to pomeni, da je čas, da se premaknete in nehate sedeti na »sej je dobro, ne morem ali nimam oz če bi imel...«

Optimizem, vera in zaupanje naj bodo vodila tega meseca. Predajte togost, strah in dvom, saj so to stvari zakrčenosti in naj zato ne prevladajo.

Kolo sreče predstavlja zbrano energijo ustvarjalnega izražanja, ki bo plod poguma in neustrašnosti, kar pomeni delovanje iz središča svoje biti!

Zdaj je čas, da se zagledate in ugotovite, kaj so vaše resnične vrednote. Sledite Srcu. Z zaupanjem in Vero vase. Skupaj v Novo življenje.

Iz srca

»Pert em hru«. Namaste.

Shana Flogie je ustanoviteljica in vodja MyChi® centra za telo, dušo in duha v Ljubljani. Je psihološka astrologinja in terapevtka, predavateljica tako v Sloveniji kot v tujini, kjer vodi seminarje, meditacije in tečaje na temo zdravega, celostnega življenja. Več na http://www.mychi.si/

Novo na Metroplay: "Vsaka travma se zapiše v telo" | Sara Idzig