Kaj nam prinaša mesec julij 2012?

11. 7. 2012
Deli
Kaj nam prinaša mesec julij 2012?

V juliju 2012 smo vstopili v cikel Obešenca. Zdaj bo čas, ko se boste morali soočiti s svojimi najglobjimi strahovi in sencami. V temu mesecu vas bo energija podpirala, da prekinete vse vzorce, uničujoče navade in odnose, ki vas vežejo ali kakorkoli omejujejo pri vaši rasti in razvoju.

Se spomnite kaj sem zapisala na začetku leta?

"Leto, v katerega smo vstopili, je leto transformacije. Skozi transformacijo v letu 2012 nam bo omogočena Integracija. Vse lekcije, izzivi in darovi bodo prihajali z naslova Integritete."

Prihaja čas sklepnega dejanja, ki vam bo pokazal, kako dobro ste postavljeni v svojem centru in ali delujete v skladu s tem, kar mislite. Da bi integracija lahko prišla v vaša vsakodnevna življenja, bo potrebna tudi pot v podzemni svet, da se soočite z vsemi demoni iz preteklosti. Največji izziv bo, koliko se boste dovolili okupirati z zunanjim svetom, ljudmi okoli, nasveti, učenji in mnenji drugih, reakcijami Ega, kaj je prav in kaj ne...

Vse to se bo intenzivno predelovalo skozi različne procese boja med Svetlobo in Temo. Velik boj se je odvijal vse do aprila, ko se je proces transformacije končal. Zdaj pa sledi obdobje preizkušanja, koliko in kako dobro ste vse skupaj postavili na temelje. Če temeljev (še vedno) ni, boste zdaj resnično imeli občutek, da ste se izgubili na celi črti. Jasno vam ne bo več nič, kajti v prihajajočih poletnih julijskih dneh se bo začel proces transformacije Ega. Stari programi se bodo "resetirali", vi sami pa bi lahko to čutili, kot da vse, kar ste še pred kratkim vedeli, izginja; spraševali se boste, kdo sploh ste, kaj hočete, kajti nekaj globoko v vas se je spremenilo. To je kolektivna sprememba, ki jo čutijo vsi. Razlika je samo v tem, koliko se vsega zavedate vi.

Zdaj se vas bodo spomnili ljudje iz preteklosti. Ti ljudje vam bodo kot ogledala pokazali vzorce iz preteklosti, ki jih še niste prelomili oz. se jih znebili. Verjamem, da bo k temu pripomogla tudi nova vibracija božanskega ženskega vidika, ki se je v začetku tega meseca zasidrala na Zemljo, s tem pa aktivirala center zaznavanja, ki je zdaj popolnoma aktiviran skozi "notranji občutek". Dvignila se je raven zavesti, ta pa bo vplivala na vašo percepcijo in sprejemanje. Vsi, ki ste zelo subtilni in stvari čutite, boste začeli dojemati sebe in vse okoli sebe popolnoma drugače, z novega zornega kota.

Pogosto se boste počutili odsotne, čudne, kot da niste za ta svet, da vas nihče več ne razume, fizično se bo to kazalo skozi utrujenost, občutek napora, predvsem pa v nihanju razpoloženja. Deležni boste vznemirjenosti brez pravega razloga, čustvenih izpadov in želje, da bi vse skupaj pustili, prodali in kar nekam šli ... vse to bo zdaj popolnoma v skladu s tem, da se boste morali zazreti vase, kako dobro ste v integriteti svojega poslanstva. V tem mescu bo pomemben stik s sabo, da se boste čutili, da ste stalno in 100-odstotno vedno v sedanjem trenutku. Ne analizirajte, kako je bilo, kako bi lahko bilo, samo opazujte. Bodite prisotni.

Ženske, vi potrebujete čas, moški, vi pa prostor. Vzemite si ga!

Mesec julij bo pod vladavino Obešenca. To je obdobje, ko boste lahko izkoristili globje sprejemanje in sočutje do lastnega jaza. Čas bo, da se dvignete nad prepričanja o tem, kaj je dobro in kaj slabo, in za opustitev omejujoče potrebe lastnega Ega. Predali se boste globji Ljubezni in Modrosti, ki čaka na izraz v vaši duhovni notranjosti. Zdaj se bo notranja duhovnost prebudila na način, da bo to začela in hotela živeti. Čas je, da se prebudite iz energij Strahu. Vedite, da zdaj ni več važno, kdo ima prav in kdo ne. Pomembno je, koliko ste zavestni vsega, kar se vam dogaja, da ste odgovorni, saj ste s tem dvignili svojo pozornost in vibracijo na vibracijo univerzalne Božanske energije – kreativne energije, ki je ženski aspekt znotraj vsega, kar je. Predani boste prekinjanju ponavljajočih se vzorcev. V vas se bo prebudila močna želja po gledanju na stare teme z novega gledišča. To bo mesec Sprejemanja in Predaje – konec Upiranja. Tudi okoliščine vas lahko prisilijo k dokončanju preteklih zadev na bolj ali manj krut način, če jih niste dokončali v mesecu maju, ko je bila vladavina Puščavnika. Če ste jih, potem  lahko zdaj pričakujete nagrado.

Največji izziv tega meseca bodo Sodbe. Zdaj boste imeli test, kako dobro "držite sebe" skozi Integriteto in ali resnično in v realnosti živite tisto, kar mislite in čutite. Najbolj pomembno vodilo zdaj je...

Ne sodite stvari okoli sebe, situacij, ljudi, ne razsojajte, ali je prav ali narobe ... zdaj je čas Opazovanja. Samo opazujte! Opazujte sebe, okolico, ljudi naokoli ... predvsem pa bodite pozorni na Dramo, ki je v vas ali okoli vas! Če se pojavi, je to znak, da niste v sebi.

Obešenec je močan simbol prehoda, ki vam kaže na naveličanost starih vzorcev, daje pa vam Moč, da jih prepoznate, da jih prekinete in razrešite stvari, ki jih vlečete iz vaše preteklosti. Je tudi čas za razrešitev karmičnih zadev. Soočanje s svojo senco vam zdaj pomaga razkriti, kdo ste resnično onstran Ega.

V tem mesecu se boste lahko rešili škodljivih odnosov ali razmerij, v katerih ste "pomotoma" pristali v začetku leta. Resnično pa se nehajte pretvarjati, da je vse dobro če to ni!

Če se boste resnično zazrli vase, boste lahko ugotovili, da se vam morda ponavlja zgodovina skozi odnose. Gre za odnose vseh vrst. Poglete svoj vzorec. Morda je sprva v vašem življenju vse super in sanjsko, potem pa, ko se nehate pretvarjati, ko odložite svoja rožnata očalca, postane vse črno in grozno. Snemite masko. Tudi obrat Neptuna v retrogradno stanje, je prinesel na plano marsikatero zmoto, in ker gre za višjo oktavo Venere, se bo vaš vrednostni sistem pretresel in se stresal še kar nekaj časa. Zdaj bo čas, ko se bo razkorak med materialnim in duhovnim še kako močno pokazal.

Čas dualnosti se končuje, maske padajo, ker se raztaplja čustveno-mentalna matrica, ki se je začela intenzivno tanjšati od zadnjega sončevega mrka v juniju. Glejte na stvari brez dodanega čustvenega naboja, ne podoživljajte stvari, situacij in odnosov skozi čustva, in videli boste, da na koncu ostane samo Ljubezen. Če je ni, potem ste se prebudili iz čustvene matrice maye ali iluzije, ker ste žal samo mislili, da ste v Enosti, v Srcu, v Ljubezni... bili pa ste v procesu zdravljenja svoje globoke čustvene rane. Zdaj je čas učenja, kaj je Ljubezen.

Če hočete resnično stopati po duhovni poti, potem se spustite na zemljo in začnite živeti.

Živeti pomeni predati se. Živeti pomeni zaljubiti se. V koga ali kaj? Predati se sebi in ljubiti sebe. Spustite se iz "mislim« in vem" v "občutim" - v telo torej, in se začnite premikati. Začnite skrbeti zase. Prevzemite odgovornost in bodite fizično aktivni. Ojačajte telesa in poskrbite za fizično aktivnost. Vi ste Kreator svoje prihodnosti. Nehajte pričakovati, da vas bo odrešila nova služba, nov partner ali tehnika. Razsvetlenje in Vstajenje morate najprej doseči v sebi, sami zase, tukaj in zdaj. Ker vse kar je, je Zdaj! Preteklost in prihodnost sta iluzija, maya. 

Duhovnost ni ideja, je način življenja, da vse, česar ste se na svoji duhovni poti naučili s pomočjo različnih orodij in tehnik, uporabite v svojem vsakodnevnem življenju. To je pot, ki povezuje vaše Misli, Srce in vam omogoča delati korake naprej. Šele ko boste stali  sami v svoji lastni integriteti, vam bo univerzum to vrnil nazaj, skozi tisto, kar si srčno želite in iščete. Ko srečate sebe ste v Enosti.

3. julija je Mars iz znamenja Device prestopil v znamenje Tehtnice. Največ aktivne moči se bo zdaj kazalo v pravičnosti in v odnosih. Odlično vas bo podpiral v tem, da boste več energije posvetili kreaciji lepega. Zdaj je obdobje, ko vam bo v odnosih z drugimi bolj pomembna vsebina. Do 10. junija bo prevladovala neka nevidna napetost, motnje spanja, nervoza ali živčnost brez pravega razloga, na plan bo privrela zaskrbljenost in strahovi. Tudi veliki izbruhi na Soncu bodo vplivali na naše počutje  in energetske turbolence bodo dosegale še naprej našo Zemljo, jo prebujale, tresle globoko speče ognjenike, ki bodo iz dneva v dan bolj živi in aktivni. Zemlja bo postajala vedno bolj vroča.

V prvi tretjini meseca se bo treslo, veliko bo "nerazložljivih" dogodkov, naravnih pojavov in katastrof, ki bodo poretreslali zavest "malega" človeka. Nejasna slika, ki se bo morda pokazala trenutno, je samo smer, kje boste morali sami korenito spremeniti sebe in začeti slediti svojemu Srcu. Morda celo začnete razmišljati o selitvi, večji spremembi ali pa boste dobili močan impulz, da se opravičite nekaterim osebam, da razjasnite stvari in zares zaključite s starim ter se spravite s seboj.

V juliju bodite resnično opazovalci sebe in svojega življenja, še posebej bodite pozorni na svoje reakcije in odzive. Od 14. julija se v retrogradno gibanje postavi ponovno Merkur, ki bo mešal štrene komnikaciji in vaši navigaciji, kam naprej. V tem stanju bo vse do 8. avgusta, ko se odprejo Siriusova vrata. V tem obdobju bo prav, da se odmaknete in da naredite globok vpogled vase. Ne odločajte se, niti ne podpisujte pogodb ali izognite se novim začetkom in projektom. Delujte modro, razmišljajte o pomembnih korakih, ki si jih želite, a ne delujte. Počakajte na jesen, ko vam bo energija vsekakor bolj naklonjena.

Retrogradni Merkur bo v znamenju v Leva podpiral ustvarjalno mišljenje in dal pod drobnogled vašo sposobnost za organizacijo. Zdaj bo pravi čas, da greste skozi stare stvari, dogodke in situacije, da razmislite, ali ste na pravi poti ali ne. Pričakujete lahko zamude, spremembe in razne odpovedi v zadnjem trenutku, zato, če boste na poti, na dopustu, vzemite v zakup, da so možni zastoji.

Med 15. in 18. julijem boste morda čutili močan pritisk, ko boste zaradi konstalacije med Marsom, Uranom in Plutonom imeli občutek, kot da se je vrnil junijski stres in dvignil veliko strega prahu -  jeze, čutvene prtljage, celo neko notranje nasilje se lahko aktivira, ko boste v besnem iskanju tekali za tem, kaj je prav, kaj je Resnica.

V tem času bo tudi povečana možnost nesreč in naravnih katasrof. Bodite še posebej previdni na cesti, izogibajte se tudi nevarnim in tveganim situacijam, odnosom, za katere že na začetku ne boste imeli dobrega občutka. Zaupajte si. Bodite pripravljeni na učenje in prilagajanje, predvsem pa dobro poslušajte, kaj vam govorijo drugi. Veliko vam povedo o sebi, še več pa o tem, kje ste trenutno v življenju vi.

Čas bo za Vstajenje, ko boste resnično spregledali in resnično videli, kaj je tisto, kar je v vašem življenju resnično. Povezali se boste z vašo osebno resnico in čas bo, da si prenehate metati pesek v oči. Ko boste resnično odložili masko, boste skozi luč Resnice videli vse v pravi smeri, zato je to trenutek za razjasnjenje in osredotočanje. Spoznanje ob tem vam prinaša veselje in ustvarjalnost. Zdaj imate na voljo veliko ustvarjalne moči, da presežete vse, kar vas bremeni.

Vse bolj se boste poglabljali v to, kakšne odnose, delo ali domače okolje si resnično in iskreno želite zase, kam želite naprej. Morda ste pravkar izkusili ali še vedno izkušate obdobje Zmede ali Sprememb, kar vas je pustilo v občutku nelagodnosti in neprilagojenosti na nove razmere. V teh prihajajočih julijskih dneh bo dober čas za pisanje, načrtovanje in ustvarjanje novih poti, saj je to za vas zelo ustvarjalen čas. Čas, da se postavite za to, kar želite zase in za svoje Življenje. Staro je pospravljeno na stran in božanska luč Ljubezni sije prav zdaj na vas. Stojte v luči jasne Vizije in ustvarite življenje, ki ga želite.

Obešenec predstavlja vdajo in premik onstran sebičnih potreb, da bi lahko zaupali globji notranji duhovni modrosti, ki si želi biti izražena. Vdajte se sebi! Predajte se Novi Resničnosti in začnite živeti sebe, tukaj in sedaj.

Iz srca, Shana Flogie, www.MyChi.si

Novo na Metroplay: "Vsaka travma se zapiše v telo" | Sara Idzig