Kaj nam prinaša mesec avgust 2012?

2. 8. 2012
Deli
Kaj nam prinaša mesec avgust 2012?

V mesecu avgustu vstopamo v nov Velik letni cikel, ki ga začenja arhetip Cesarja. V tem mesecu boste postavljali v ospredje sebe in svoje vizije. Čas je, da stopite v prvo vrsto, se postavite zase in zasadite semena.

Mogoče boste začutili nekakšno notranjo potrebo po selitvi ali spremembi, lahko po potovanju, vsekakor pa boste globko v sebi čutili, da je čas za nove poteze in da je pred vami popolnoma novo poglavje v vašem življenju, ki se vam odpira, kot nepopisan list. Prav odpiranje novih življenjskih področij, bodo prebudile teme, ki se bodo pokazale kot izzivi tega meseca: to bo razčiščevanje odnosa z očetom ali očetovskimi figurami, močno pa se boste soočali s tematiko na temo odgovornosti -  koliko ste jo resnično prevzeli v življenju,v kakšni meri in kje je niste. Na področju statusa... no tukaj, pa se boste soočali s tem, kako dobro stojite v svoji integriteti in ali boste prevzeli vodilne položaje in si končno vzeli kar Vam pripada, sicer bo zadišalo po spremembah. V prvem tednu bo še vedno čas notranjega vpogleda, kajti retrogradni Merkur bo vse do 8. avgusta še vedno malce »meglil« celotno sliko.

Čas je, da posadite Semena svojih sanj in zamisli...

V prvem tednu avgusta bomo vstopili v obdobje globoke čutne ljubezni, v izjemno emocionalen čas, ko se boste osredotočali, dvomili in veliko boste razmišljali o stvareh, ki vam največ pomenijo. Zalotili se boste, da ocenjujete svoje prioritete in vrednote, o vsem, kar vas vodi po poti samoodkritja, ki s sabo prinaša poglobljeno duhovno povezavo z Zemljo, z vašim okoljem, družino, prijatelji in s tistimi, ki jih ljubite. Vaša strast in ljubezen do življenja se bosta zdaj prebujala. Klic Srca po resnični Ljubezni in potreba po živeti vedno večja.

Sploh v prvih dneh Cesarjevega obdobja bi vas čustva lahko preplavila do točke, ko bo skoraj neznosno, še posebej, če boste »čudežno« ugotovili, da tega sploh nimate v življenju. Ne bojte se, saj gre za najdragocenejši, lahko rečemo celo sveti čas, skozi katerega si boste postavili svoj tem(p)elj. S tem, ko boste resnično postavili sebe v Center svojega življenja, si dali mesto v Svetu, pridobili na svoji Moči, samozavesti in ta posvečeni Čas najprej dali sebi, se vam bo v prihajajočih mesecih močno obrestovalo. Zdaj postavljate temelje v sebi, da boste lahko postavili tisto, kar si resnično želite v Novi Resničnosti.

Energija se bo zdaj intenzivno prizemljevala na moški aktivni strani. Aktivirana bo jang energija. Predvsem moški del, vi boste imeli kar veliko dela sami s sabo, ženske pa boste imele največ izzivov s tem, kako dobro boste izstopile iz Ega in stopile v svojo kreativno Moč, in postale »navigatorke« v odnosih in svojem življenju nasploh. Ste res neOdvisne?

Cesarjeva energija vas bo dobro podpirala pri pogajanjih in pri mirovniških potezah. To bo tudi idealno obdobje za razreševanje napetosti, nesporazumov ali nesoglasij, ki jih imate z ljudmi, rojenimi v znamenju Ovna, rojeni med 21. marecem in 21. aprilom.  S temi ljudmi lahko postavite svoja razmerja na povsem nove tire. Energija vas pri tem podpira in spodbuja. Bodite pozorni tudi na ugodne priložnosti, ki vam jih bodo odpirali pomembni starejši moški ali pomembni ljudje, ki so rojeni v znamenju Ovna. Če ste v mesecu Ovna, konec marca ali v aprilu nekaj začeli, bo zdaj čas, da stvari speljete do konca, kajti ta čas zahteva nove podvige ali prihajajoče Nove Priložnosti.

Polna Luna v znamneju Vodnarja bo odprla temo zdravljenja skozi Sanje. Nekaj se vam bo razkrilo v sanjah ali pa skozi nekoga, ki ga poznate in mu zaUpate. Informacija, ki jo boste prejeli, vam bo dala Vpogled v nekaj, kar vam je bilo že nekaj časa skrito. To bo za vas veliko olajšanje, saj se boste zavedli, da so bile vaše Skrbi in Strahovi nepotrebni in neosnovani. Čas je, da Osvobodite vaša potlačena čustva, ki ste jih sHranili v sebi. Luna ima Moč, da vas ozdravi skozi sanje. Da pa bi lahko to storila, morate izliti Srce in izraziti, kako v resnici Čutite. To storite Zase in za Druge. Vedite, da Vse, kar izražate, vpliva ne le na vas, ampak tudi na druge okoli vas, še posebno tiste, ki jih najbolj Ljubite... in zdaj je Varno, da priznate svoja čustva... in dobro je, če tako čutite, da tudi Jokate... zato, se samo prePustite in oPustite vsa svoja Pričakovanja o vsem. Prav zdaj se obkroženi z Ljubeznijo in Zdravilnimi energijami Lune. Neskončno ljubljeni ste in večno zaŠčiteni. Čas bo, da odpustite težo, ki jo nosite s sebo.

Premik v novo smer, vas bo privedel do izvora lastne Moči in voditeljskih sposobnosti.

Avgust bo izjemno dinamičen, aktiven in čas bo, da se prebudite iz zimskega spanja, če še vedno »čakate da se zgodi nekaj, kar še sami natanko ne veste več, zaKaj«. Zdaj boste lahko dokazali svoje voditeljske sposobnosti, svojo lastno odgovornost in zanesljivost ter odpravili stare neproduktivne vzorce vedenja in obnašanja.

V avgustu se bo začelo obdobje gradnje trdne osebnostne osnove, kar pomeni, da boste zdaj »utirjali sebe«. Če tega ne boste naredili zdaj, boste v prihajajočih mesecih povsod, samo tam ne, kjer si boste želeli, ker bodo lekcije kasneje skozi prihajajoče mesece iz tedna v teden hujše. Zdaj boste ugotavljali, kaj počenjate z lahkoto, kaj vam gre težje od rok in zlahka boste prepoznali stare ponavljajoče vzorce, ki vas silijo v vedno iste situacije, le z drugimi igralci. Napočil je čas, da odrastete in prevzamete odgovornost zase, za Nove projekte, za poslovne podvige, nova razmerja ali da odprete in se lotite novih področij v življenju. Nikakor se ne smete zdaj, v avgustu, v obdobju Cesarja, predati. Najbolj pomembno za vas je... prevzeti odgovornost in vzpostaviti morate svojo avtoriteto na nov način.

Zdaj se boste soočali s pomembnimi temami kot je... očetovstvo.

Teme, s katerimi se boste soočali v tem mesecu so... celjenje ran in razreševanje odnosov s pomembnimi moškimi, očetom ali avtoritetami. Moški, ki boste v tem času resnično »procesirali«, boste še posebej vsi tisti, ki niste do zdaj prevzeli odgovornosti. Zdaj se boste soočali s temami, kot so očetovstvo... oziroma z odločitvijo ali si očetovstva sploh želite, kakšen odnos imate s svojim očetom in soočenje z vsem od česar bežite ali ste v tej vlogi bežali. Tudi kakšni ste zdaj vi v vlogi očeta, če ste... ali jo igrate, jo živite ali še vedno bežite? Ste zadovoljni z njo ali bi lahko kaj spremenili in... zakaj tega še niste storili? Soočali se boste tudi kako dobro prevzemate odgovornost v partnerskem odnosu in ali ste sposobni v odnosu doprinesti jang energijo v smislu... »poskrbeti za...«. Zdaj bo pod drobnogledom tudi vaša vloga v partnerskem odnosu, kjer se bo pokazala vaša resnost... spet odgovornost in ali resnično imate sploh sebe, sploh veste kaj želite in kam greste. Pod drobnogled se bodo postavljala vprašanja... Imate svoj dom, svojo službo, svoje prihodke, svoje hobije, prijatelje, ste srečni? Povdarek je na Svoje! Da ste Vi celi. Predvsem bo morda najbolj boleče to, kje fizično živite in kaj delate. Če živite na mestu, kjer ste po »pomoti« pristali, se vprašajte zakaj, morda zato, ker ste spet preložili odgovornost na druge? Če delate nekaj, ker pač »rabite denar«, se tudi vprašajte. Če se zgovarjate in opravičujete, tako sebi in drugim, da nekaj ne morete, ker nimate denarja, ste brez službe, brez energije, izobrazbe, da je kriva vaša mama, oče, šef, karma... no potem je čas, da na tem področju nekaj naredite in se spravite končno v red. To... je odgovornost. Resnica je da... avgusta odpelje zadnji vlak! Ali boste gor, ali pa boste pustili da vlak odpelje brez vas? Take Priložnosti ne bo več, kajti konec leta, ko se bo dokončno vibracija dvignila... boste »inn« ali »out«... Izbira pa je vaša. In za svoje življenji ste odgovorni sami. Vi ste Kreatorji. Toliko o odgovornosti do sebe.

Prelomnica v vašem življenju zahteva Akcijo, tukaj in zdaj. Odmikanje ali izogibanje ni odgovor, še manj pa Rešitev.

Za ženske pa... čas bo, da se odločite tudi ve in razrešite sva nesoglasja z moškim svetom, očetom in avtoritetami. V tem obdobju dokažite sposobnost sporazumevanja, konstruktivnega proizvajanja, pogajanja, dajanja energije in poglabljanja v smisel in izzive svojega življenja. Vse se bo dogajalo zelo silovito in močno. Tudi ve se boste soočale s tem, kako Varno se počutite ob partnerju in ali ste resnično aktivne tudi same v odnosu ali morda samo čakate in prelagate svoj del na druge. Tudi za vas velja: postaviti se zase in prevzeti odgovornost. Zdaj je vaše delo na tem: Biti, v tukaj in sedaj! Stopite iz iluzije preteklosti in prihodnosti, in stopite v Trenutek... natanko Ta, tukaj in zdaj.

Občutite svojo veličanstvo. Zdaj obČutite svojo Moč in jo izrazite skozi polno življenje. Bodite odgovorni, začnite s tem zdaj in vsak dan zvišajte vibracijo, tako da skrbite za Zemljo z recikliranjem in zavestno porabo svoje energije. Izbirajte v kaj boste vlagali svojo Energijo, Čas in svojo Pozornost. Uveljavite svoj vpliv na nevsiljiv način in bodite čudovit vzor drugim. Bodite svoj čudoviti kraljevski »Jaz sem, ki sem«, saj vas ta vodi k resnični skrbi zase, k Svobodi izbiranja Svoje vloge, k Pravici ustvarjanja razkošnega, dragocenega in lepega okolja, kjer prebivate, ter k dostojanstvenemu Obnašanju, ne da bi vas drugi ponovno poskušali ponižati in vam vzeli mesto, ki vam pripada. Zdaj je čas za to, da to kar zdaj delate, ste ob tem zaVestni. Dilema zdaj bo... Vaša integriteta ali njihova?

Ne verjemite več neResnicam različnih avtoritet, postanite sami svoja avtoriteta in živite v Luči svoje lastne Resnice.

To ni breme, je pa vaša Odgovornost. Vi ste Cesarica... vi ste Cesar... vi ste tisti, ki ustvarja Vaš svet. Naj vam bo všeč ali ne, vi ste tisti, ki mora Spremeniti sedanji Red in vpeljati spremembo, ki jo želite videti drugje. Spremembo pa prinesite iz Sebe. Vi ste sami Stvarnik svojega sveta; zato valjenje krivde na avtoriteto, opažanje samih slabih stvari pri drugih... vse to vas vleče v vzorce preteklosti in staro energijo, ne pa k človečnosti in odgovornosti, ki je vodilo Nove Dobe, na valu te, pa jezdimo že Danes. Vaše energije naj ne bodo preveč pod vplivom drugih, sprejemajte jih samo kot ogledala skozi katera se vidite kot uspešne, močne in s čimer oddajate svojo Moč.

In kaj se vam lahko še dogaja? Po 8. avgustu lahko ustanovite podjetje, nov odnos, zamenjate službo, svoj scenarij... se lotite kaj popolnoma na Novo ali začnete kako drugače ustvarjati na lastno pest, lahko boste veliko na poti in kar je najbolj pomembno, prevzeli boste odgovornost za Vam pomembne stvari. Poudarek je na »vam pomembne«. Zdaj polagate semena v zemljo, kako dobro bodo ta vzkalila, pa se bo videlo v novembru.

Še vedno je kar sedem planetov v retrogradnem položaju. Teh »sedem veličastnih« skrbi za močno introspekcijo in vpogled vase... saj že celo leto stalno nekaj »postavljate, sastavljate in spreminjate«... No nekateri planeti so se malo zamenjali vmes, se obrnili vmes v direktno gibanje, a je prav energija Intenzivnosti tista, ki jo morate občutiti, da bo Sprememba v vas mogoča. Nihče ni rekel, da bo leto 2012 preprosto, v resnici je to leto premika na kolektivni ravni, premikamo se skozi Vrata Nove Zavesti.

Ta koktajl retrogradnih energij vas nagovarja, da naj bi se izognili nekaterim scenarijem, kot so...

Drama skozi komunikacijo - Vedno Razmislite predno govorite in ukrepate -  veliko bo nesporazumov v komunikaciji, pazite in »ne obrekujete in ne klevetajte drugih«, bumerang je lahko precej boleč... kar dajete od sebe, se vam bo vrnilo nazaj.

Letargija – občutek, kot da ste nekje obtičali?  - Občutek »izgorelosti« -  Ali ste morda samo popolnoma »odzemljeni« od svoje Realnosti in še vedno »bežite od nečesa«, s čimer se ne morete soočiti?... poskrbite za Telo, začnite se gibati, pazite kaj vnašate v svoje telo, kaj jeste, mislite in kako se odzivate ter se razstrupite na vseh nivojih. Detox.

Depresija – je samo posledica neizraženih emocij kot so jeza, žalost... - popolna energetska izpitost. Ključ je Odpuščanje.  – Začnite živeti v Tukaj in Zdaj.  Prepoznajte svoje blagoslove, da vse, kar iščete že imate... v Sebi! Torej... najdite najprej sebe.

Samopomilovanje - Destruktivno delovanje – skozi misli, dejanja in izražanje svojih čustev. Izstopite iz vloge žrtve – mučenika. Prevzemite Odgovornost.

Svoje energije nikar ne razmetavajte... Uporabljajte jo modro!

In ker vas energije Nove Realnosti vodijo skozi Vrata Nove Zavesti, se osredotočajte zdaj na:

Meditacijo -  meditirajte vsak dan in Osredotočite se na Radost, Mir in Ljubezen – meditacija je povezovanje z vašim Duhom, z vašo resnično Esenco, skozi Enost vsega kar Ste in kar Je

Bodite fizično aktivni – začnite hoditi na sprehode, pojdite ven iz hiše, uživajte v naravi in obiskujte se s prijatelji, telovadite, začnite z jogo, ...  – fizična aktivnost bo ojačala vašo »posodo« - telo, ta pa vam bo omogočilo sidranje enrgij na višjo raven

Hvaležnost – bodite hvaležni, za vse kar je bilo, kar je in kar bo, s tem odpirate svoje Srce, ki povezuje Kozmični in Zemeljski tok, s tem pa ste v harmoniji s sabo in drugimi

Zavestna manifestacija - naredite seznam pozitivnih ciljev, ki jih želite manifestirati in se začnite fokusirati na njih. Ta energija je zdaj še posebej polna življenjske sile, zlasti v fazah naraščajoče Lune, ob Polni Luni

Ljubezen – dajte Ljubezen najprej sebi, da bi jo lahko dobili od drugih. Svojo ljubezen lahko samo Delite z drugimi... »na koncu šteje le, koliko časa v življenju ste Ljubili in bili Ljubljeni... Ljubite!«

Upočasnite svoj tempo in dihajte predno Delujete

Merkur bo še vedno v retrogradnem gibanju v prvem tednu do 8. avgusta, zato je še vedno čas nekakšne notranje bilance in postavljanja temeljev svoje življenske poti. V naslednjih tednih pa bo ta močan koktail energij deloval v svojem največjem višku vse do konca druge polovice leta 2012. Predvsem ... ostanite Osredotočeni.

V tem prihajajočem mesecu boste veliko razmišljali o preteklosti, zahvalite se za vse izkušnje ter pozabite na stare Rane in razočaranja. Osredotočajte se na Priložnosti, ki vam bodo v tem mesecu prihajale iz vseh znanih in neznanih virov. Razumite, da ste VI to bitje, ki se mora prav zdaj odločiti o svoji Poti, ne glede na to, kako ujeti se morda počutite, a vedno obstaja Pot k Svobodi. Ta se kaže z izražanjem vašega bistva, z zvestobo vašemu Srcu, vašim talentom in svojim močem. Ostanite Močni, ostanite Pravični in ne oklevajte. Stopite v Sebe in si vzemite tudi čas, da si razjasnite svoje lastno pogojevanje.

Vedite da, bodo samo ljubeči spomini ostali v vašem Srcu, če bo vaš namen jasen in močan...  takrat pa bodo sobane vašega Srca ponovno polne Svetlobe... prav Zdaj, danes, se začenja novo obdobje – Novo potovanje, Novo veselje, Nova Strast!

»Pert em hru« ali »Postanite Budni«

Iz srca, Namaste.

Shana Flogie

Novo na Metroplay: O psihiatriji in duševnih motnjah | Anica Gorjanc Vitez